Lättprofiltravers KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers Lättprofiltravers KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers Lättprofiltravers KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers Lättprofiltravers KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers Lättprofiltravers KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers

KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers

Tvåbalks upphöjd traverskran är avsedda för utrymmen med mycket begränsad takhöjd och högre kapaciteter eller stor spännvidd. Traversens lyftbalkar är upphöjd mellan banbalkarna för att största möjliga lyfthöjd.

Fördelar med upphöjd tvåbalks travers: 

• Extremt låg bygghöjd
• Maximalt lyftområde
• Högsta kapacitet
• Stora spännvidder
 
 
 

Upphöjd tvåbalks travers för maximal effektiv lyfthöjd vid begränsad takhöjd

Om bygghöjden hos standard tvåbalks inte räcker till, är en upphöjd tvåbalks den rätta lösningen. Man minimera bygghöjd genom att tvåbalks traversen är upphöjd i mellan banbalkarna. I tvåbalkstraversen placeras telfern inte under traversbalken utan i en upphöjd åkvagn mellan traversbalkarna för att vinna lyfthöjd. Om man behöver ytterligare effektiv lyfthöjd kan man höja telfern ytterligare upp mellan traversbalkarna.
 
Passar mycket bra för byggnader med låg takhöjd och tyngre laster upp till 2000 kg (stål) eller stora spännvidder. Kontakta oss så kommer vi ut och tittar på er lokal och ert behov. Våra lättprofilsystem finns i både stål och aluminium, ofta är en kombination av är dessa bästa lösning.

Inbyggd strömskena i skenorna - inga strömkablar hänger ner (tillval)


De upphöjda tvåbalks traverser finns både stål, aluminium samt en kombination av de båda. Med traversbalkarna i aluminium blir egenvikten mindre på traversbalkarna och användningen blir lättare och effektivare. Flera av skenorna finns även med inbyggd strömförsörjning som tillval, detta för att undvika nedhängande strömkablar samt effektivt lyftområde blir större i längsled och sidled då det finns inga kabelvagnar.
Inbyggd strömskena KITO ERIKKILA
Inbyggd strömskena (tillval)
Skenskarv till upphöjd tvåbalks travers
Skenskarv
Åkvagn KITO ERIKKILA
Åkvagn

Elektrisk motordrift av traversen finns som tillval

 

Traversen kan utrustas med elektrisk åkvagnar om lasterna anses vara stora eller vid större spännvidder. Man kan utrusta både travers- och telferens åkrörelsen med motordrift. De drivna åkvagnarna är försedda med två hastigheter och är utrustade med mjuk start/stop för att erhålla en mjuk åkrörelse. Tillval till de motordriva åkvagnarna är att de kan förses med frikopplande drivhjul.

Montera enkelt med ERIKKILA upphängningar


Till våra lättprofilsystem finns det många sorters upphängnings kombinationer. Det finns upphängningar för I-balk, betongtakstolar, takfäste, sidofäste mm. Är ni osäkra vad som passar er bäst, kontakta oss. Det finns även som standard nedpendlande upphängningar. Om man inte kan montera traversen i taket/takstolarna så finns det portaltraverser som monteras i "mål" som sätts fast i golvet.

Se film för KITO ERIKKILA Upphöjd tvåbalks travers