Lyfta kartonger

Lyftutrustning för kartonger

Lyfthjälmedel för att lyfta kartong

Med rätt lyfthjälpmedel för att lyfta kartong minskar risken för skador på operatören samtidigt som det ger en säker och ergonomisk hantering vid lyft samt förflyttning. Lyfthjälpmedel kan vara allt från enkla lyftvagnar, vakuumlyftare och till mer avancerade enheter som balanslyftare.


Vår lyftutrustning för kartong

Vår kartonglyftutrustning hanterar alla era behov för att lyfta och transportera kartonger. Vi erbjuder lyftlösningar för kartonger som är lätta eller tunga, stora eller små, öppnade eller förseglade, ska lyftas lågt eller högt som ska lyftas från toppen eller från sidan. Oavsett vilken typ av kartong ni ska lyfta så hjälper vi er och ser till att ni får den kartonglyft som täcker era behov.


Ergonomiska, säkra och effektiva lyft

Den viktigaste aspekten när man lyfter kartonger är att det sker säkert och ergonomiskt. Vanligtvis handlar kartonglyft om repeterande lyft med varierande lyfthöjd, vilket påverkar kroppen negativt. Med rätt lyftutrustning säkerställer man att användaren får en korrekt arbetsposition, att innehållet skyddas och att man får en effektivare hantering.


Standard och kundanpassade lyftlösningar för kartonger

Vi erbjuder både standard och kundanpassade lyftlösningar för all typ av hantering av kartonger.

Våra lyftlösningar för kartonglyft

Vakuumlyftare för lyft av kartonger

Lyftvagnar för kartong

Lyftvagnar med lastbord för orderplock av kartong

HÖGLYFTARE FÖR LASTNING & AVLASTNING

För lastning & avlastning av kartonger i ergonomisk korrekt höjd

ÖVRIG LYFTUTRUSTNING FÖR KARTONG

LYFTHJÄLPMEDEL TILL KARTONG VIDEO

Vanliga frågor OM ATT LYFTA KARTONGER | FAQ

Finns det lyfthjälmedel till att lyfta kartonger i skiftande storlekar?

Multisugfötterna från Schmalz klarar att lyfta kartonger även om bara 75% av sugfoten är täckt. Detta innebär att man oftast bara behöver en sugfot till alla olika kartonger som ska hanteras. Sugfoten är försedd med flera bälgsugkoppar vilket resulterar i att även kartonger som är ojämna och har otejpade flikar kan lyftas på ett snabbt och säkert sätt. Sugfotens kompakta utformning möjliggör att lyfta även i hörn från till exempel pall med pallkrage.


Vilken lyftutrustning används vid avlånga kartonger/förpackningar?

För att lyfta avlånga kartonger används en vakuumlyftare. Ju längre kartong desto fler kontaktytor behöver vakuumlyftaren för att ge ett säkert och kontrollerat lyft. Schmalz vakuumlyftare JUMBO Ergo har flertalet lösningar som gör det enkelt och effektivt att lyfta avlånga kartonger.


Vilket lyfthjälpmedel är bäst för att stapla kartonger högt?

Att stapla kartonger högt utan lyfthjälpmedel påverkar kroppen negativitet och ger risk för överbelastning redan vid ett enstaka lyft. Med Schmalz kartonglyft High-Stack kan kartonger staplas enkelt till en höjd på 255 cm och med en maxvikt av 50 kg ergonomiskt och säkert.


Finns det lyfthjälpmedel för att lyfta öppna kartonger?

För att kunna lyfta öppnade kartonger med lyfthjälpmedel krävs en vakuumlyft. Med JUMBO Flex Multisugfot lyfts oförseglade kartonger i flikarna ovanpå, säkert och ergonomiskt. Multisugfoten ger ett effektivt arbetsflöde och kan även hantera kartonger av skiftande storlek.


Vilken kartonglyft är bäst för hantering av kartonger i snabbt tempo?

Den enhandsmanövrerade JUMBO Flex är utvecklad för att ge en snabb och effektiv hantering för kartonger upp till 50 kg. Vakuumlyftaren kan användas av både vänster- och högerhänta.


Finns det lyfthjälpmedel för att lyfta tunga kartonger?

För att lyfta tunga kartonger upp till 300 kg, rekommenderar vi Schmalz JUMBO Ergo. Vakuumlyftaren kan utrustas med bottensvivel för att vrida stora avlånga kartonger horisontellt.