Den nya VacuMaster HHVM Vakuumlyft

2012-08-17

Den nya VacuMaster HHVM
PMH presenterar den nya generationen av VacuMaster HHVM från Schmalz. Vakuumlyftaren är lättare och mer ekonomiskt än någonsin och ökar effektiviteten vid hantering både obehandlade och belagda träskivor.


Tack vare vakuumlyftarens kompakta mått, på endast 210 kan användaren hämta skivor från smala upprättstående rack, vrida dem  90 grader om det behövs, och placera dem i antingen en horisontell eller vertikal såg. Den kompakta utformningen av HHVM erbjuder också ergonomiska fördelar.

 

Slimmat utförande
Med en total höjd på endast 270 mm i det vridbara läget är VacuMaster HHVM inte är större än ett A4-papper och väger som mest 60 kg. Alla sugkoppar är placerade i längdriktningen på ett robust aluminiumok som också fungerar som en vakuumreservoar. Det ergonomiska handtaget sitter på kortsidan av vakuumlyftaren för säker kontroll och manövrering.


Sugkopparna (fyra, sex eller åtta efter behov) är förskjutna och kan stängas av individuellt eller i par. Detta gör anordningen tillräckligt flexibel för att anpassa sig till skivor med olika dimensioner.

30 procent lägre energiförbrukning
Jämfört med den tidigare modellen har Schmalz minskat HHVM:s luftförbrukning med över 30 procent. Dessa besparingar är resultatet av användningen av en mer effektiv ejektor. Standard luftbesparingskontroll, ett slags start-stopp-funktion för vakuumgeneratorn, sparar ännu mer energi. När en säker vakuumnivå har uppnåtts stängs ejektorn automatiskt av och slås endast på igen om vakuumet sjunker.


VacuMaster HHVM finns i tre modeller 100, 150 och 200 kg. Den angivna maximala belastningen uppnås redan vid ett vakuum på bara -200 mbar, vilket möjliggör att även porösa spånskivor och MDF-skivor kan lyftas säkert. Vakuumlyftaren behöver bara hängas på telfern och ansluts till befintlig tryckluft.

 

Välkommen till vår monter A 01:12 på Trä & Teknik mässan i Göteborg den 21-24 augusti för att se och testa den.