Logitilt från Logitrans med ny design och förbättrad funktion

2014-06-05

LOGITRANS Logitilt - Ergonomisk lyftlösning när lådor och kartonger skall tömmas eller fyllas på ett effektivt sätt. Logitilt från Logitrans finns nu med ny design och förbättrad funktion i form av inställningsbar lutningsvinkel.

 

Med Logitilt kan backar, lådor, kartonger lyftas så att användaren kan nå botten på ett ergonomiskt sätt utan att behöva böja eller sträcka sig. Användaren får en ergonomiskt riktig arbetsställning – både när det gäller stående eller sittande arbetsmoment. Samtidigt kan Logitilt transportera godset till och från arbetsplatsen.

 

”Logitilt har fått ett design lyft och är försedd med ett ergonomiskt handtag, som även gäller vårt övriga sortiment av lyftvagnar. Handtaget har ergonomiska greppvinklar och ger användaren ett avslappnat grepp. Samtidigt är lyftvagnen utrustad med en nyutvecklad funktion som ger möjligheten att ställa in lutningsvinkel som den stannar automatiskt vid varje gång, ” säger produktansvarig Niklas Håkansson på PMH International AB”

Med sin kompakta design kan Logitilt användas där det är begränsat utrymme att manövrera på, t ex mellan maskiner och transportband. Lyftkapaciteten är 1000 kg, gafflarna kan lutas upp till 90° och arbetshöjden är justerbar från 750-950 mm. Handtaget kan vridas åt sidan, så att det blir fri tillgång till lådan/kartongens öppning. Logitilt har elektriskt lyft och är avsedd för situationer där det finns behov av upprepad daglig hantering. Lyftvagnen är enkel att manövrera eftersom styrhjulet styrs direkt av handtaget.

Det finns också en delvis rostfri version, som kan användas i livsmedelsindustrin, där det ställs krav på rengöring och hygien.

 

Dessutom är den tillgänglig i bredspårigt utförande för slutna pallar.

 

Läs mer om Logitlit