Nya rostfria gaffellyftvagnar från Logitrans

2016-12-12
– Vi har förbättrar våra rostfria pallvagnar med utgångspunkt i vår erfarenhet av våta, rena och aggressiva miljöer. Och bra feedback från våra kunder i livsmedelsindustrin och läkemedelsindustrin, säger Gitte K. Berg, CEO hos Logitrans.
 
De nya rostfria pallvagnarna, Panther Inox Plus och Panther Inox, har bl.a. färre komponenter och färre svetsfogar. Det finns alltså färre ställen där det kan ansamlas smuts, vilket gör vagnarna mycket rengöringsvänliga. Samtidigt är de konstruerade särskilt utifrån snäva platsförhållanden.
 
Kombinerat med den låga egenvikten betyder det att de är mycket lätta att manövrera. Handtaget är specialdesignat och ger användaren ett ergonomiskt och avslappnat grepp och de rundade hörnen gör att de rostfria pallvagnarna är skonsamma både mot omgivning, pallar och gods.
 
De rostfria pallvagnarna finns i tre modeller: Panther Inox Plus, Panther Inox och Panther Inox Plus EX. Panther Inox Plus är helt korrosionssäkrad och tillverkad mycket rengöringsvänligt, medan det på Panther Inox har använts t.ex. kromaterat material på vissa ställen. Panther Inox Plus EX kan användas i områden där det kan uppstå farlig, explosiv atmosfär p.g.a. olika gaser eller damm.
 
– Med en rostfri pallvagn säkras även de ergonomiskt rätta arbetsvillkoren i verksamheter där det ställs stora krav på hygien, eller där våt och aggressiv miljö hittills har betytt kort livslängd för de vanliga, målade modellerna. Det är en investering som snabbt lönar sig.