PMH Tiger radiostyrning

2009-09-30

PMH Tiger radiostyrning är avsedd för att radiostyra kranar, traverser,  och andra lyftapplikationer.

 

Tigers handsändare kommer att finnas i utförande med 10x2 funktioner och display eller 12x2 funktioner utan display. Joystick sändarna kommer att finnas med (x, y) (2,2) + (0,2) funktioner och display samt (x, y) (4,4) + (0,4) funktioner med display. I sändarnas display får du information om batteristatus, frekvens och signalstyrka.

 

Via sändarens display kan också användare feedback från sin applikation. Exempelvis information om lastens vikt om en viktgivare har kopplats till systemets mottagare. Med hjälp av sändarens lysdioder får användaren en synlig feedback på att kommunikationen mellan sändaren och mottagaren fungerar.

 

Samtliga Tigers sändare är utrustade med en tuta, vilken varnar både för låg batterinivå och i händelse av att eventuella fel skulle uppstå.

 

Mottagarna finns med 12 eller 28 funktionsreläer samt 2 reläer för stoppfunktionen och 2 reläer med extra hög funktionssäkerhet (typ dödmansgrepp), vilka övervakas av 3 processorer. Mottagarnas drivspänning är 12-350V AC/DC eller 24-230V AC. Mottagaren finns också med Modbus och CANopen kommunikation.

 

Tiger har en mycket hög säkerhet. Både systemets stoppfunktion och två utvalda reläer i mottagarna är godkända enligt SIL 3 IEC 61508.

 

Tiger kommer att finnas för leverans i oktober 2009.

 

Mer information och bilder kommer inom kort.

 

Läs mer om PMH Radiostyrning, klicka här