PMH tillsammans med STAHL CraneSystems lanserar SC kättingtelfer

2014-09-17

STAHL CraneSystems GmbH har utökat sitt redan breda kättingtelferprogram med en ny modellserie, SC kättingtelfer. Den nyutvecklade kättingtelfern är ledande både vad det gäller design och teknisk lösning. STAHL har i ett team av erfarna, praktiskt orienterade specialister utvecklat en kättingtelfer för att möta framtidens krav och förutsättningar.


Den nya telfer serien lanseras i under 2014 i tre grundstorlekar SC 02, 05 och 10, som till en början omfattar kapaciteter från 63 kg till 2500 kg. Två ytterligare storlekar, 3.200 kg och 5.000 kg kommer inom kort.

 

SC modellen kan monteras stationärt med upphängningskrok, öglesuspender eller montageplatta. För utökat lyftområde kan telfern även monteras i manuell blockvagn eller elåkvagn.


Låg egenvikt och låg bygghöjd
Telfern har kompakta yttermått, låg egenvikt och bygghöjd. Telfern är av smidig konstruktion och bygger på väl beprövad teknik. Telferhuset är tillverkat av pulverlackerat höghållfast aluminium. Moduluppbyggnaden möjliggör kundanpassade lösningar och underlättar vid service och underhåll.

 

Telfern är som standard utrustad med gränslägesbrytare för övre och nedre krokläge. 48 V manöverspänning bidrar till förhöjd säkerhet, samtidigt som det underlättar vid t ex montering av radiostyrning. Utöver standard lyfthastigheter erbjuds SC telfern i ett brett urval av lyfthastigheter samt med alternativ driftspänning.  Telfern finns även i kundanpassade versioner som t ex lågbyggt utförande, EX klassad m.m.


Patenterad kättingkota
En stor nyhet är den patenterade kättingkotan med 5 kotfickor. I varje kotficka finns en extra styrtapp som låser och avlastar den vertikala länken på kättingen. Detta minskar slitage och tillåter hög belastning på kättingen och bidrar till en utökad säkerhet under lyft.

 

Unik konstruktion av broms/slirkoppling
Ytterligare en nyhet på SC kättingtelfer är den unika konstruktionen av broms/slirkoppling och motor på samma axel, vilket leder till att slirkopplingen inte är aktiv när bromsen är aktiverad. Telfern är försedd med elektromagnetisk skivbroms.


Produktfördelar med STAHL SC

  • Patenterad kättingkota
  • Elektromagnetisk broms
  • Manöverspänning 48V
  • Gränslägesbrytare för övre och nedre krokläge
  • Stryktålig växellåda
  • Pulverlackerat aluminiumhus
  • Höghållsfast, specialhärdad förzinkad lyftkätting


Rätt lyft oavsett behov – från PMH
PMH har Sveriges bredaste sortiment av telfrar. Här finns dessutom 30 års samlad branschkunskap som gör medarbetarna till specialister på att hitta rätt lösning till kund, även där leveransen brådskar. I PMH:s breda sortiment finns lyftlösningar oavsett kapacitet eller komplexitet, el- eller luftdrivet, kätting eller stållina. Rätt lyft till rätt behov.

 

Läs mer om STAHL SC kättingtelfer