Semester tips från PMH sommaren 2015

2015-07-07
Ystad

Ingen stad i Norden, och få i Europa, kan visa upp en så komplett bild av svunnen miljö som Ystad med sina drygt 300 korsvirkeshus. Det är dessutom en miljö som fortfarande, i hög grad, är levande. De historiska byggnaderna rymmer nämligen, i många fall, både boutiquer, restauranger och andra smultronställen för den köplystne.

 

I Ystad och på Österlen finner ni förutom milslånga vackra stränder ett stort och varierande utbud av spännande aktiviteter.  


Klicka här på länken för att se en film om Ystad och dess närhet.

 

Lite axplock på olika musik arrangemang i Ystad som vi kan rekommendera

 

Ystad Saltsjöbad

Under perioden 29 juli till 9 augusti har YSB musikunderhållning på på  sin terrass alla dagar i veckan. Perfekt sommarkänsla för långa, lata & sköna dagar med god mat eller en glass i handen.

 

Program 2015 med gästartister

10/7 30 års av hits med Tommy Ekman & Micke Syd

16/7 Eric Gadd
23/7 Andreas Moe
2/8 Jessica Andersson & Magnus Carlsson

 

Se hela musikprogrammet här

 

Ystad Sweden JazzFestival 29/7 -2/8

Ystad Sweden jazz festival arrangeras för fjärde året. Under fyra dagar i augusti ges många konserter med stort antal musiker på olika scener runt om i Ystad.

 

Välkommen att ta del av ett brett internationellt gästspel på utomhusscener och på Ystads teater. 


Ett program med såväl svenska som internationella världsartister.
För stora och små jazzälskare.

 

Läs mer på Ystad Sweden Jazzfestivals hemsida.

 

Kurt Wallander 

Författaren Henning Mankells romanfigur Kurt Wallander är kriminalkommissarie vid polisen i Ystad och nyckelperson i en svit om sammanlagt 10 böcker och i  flera filmer. Redan något år efter att den första boken hade getts ut, började Wallanderturisterna komma till Ystad. Det är mer än tio år sedan, och intresset för Wallanders Ystad är större än någonsin. 

 

Nu kan du ladda ner appen "I Wallanders spår" i din iPhone!

Låt appen guida dig till alla spännande platser från böckerna och filmerna, i och kring Ystad. Läs mer om appen på nya Wallandersajten www.wallander.ystad.se.

 

Torn väktaren i Ystad

Intill Mattorget ligger stans äldsta bevarade byggnad, S:ta Maria kyrka från 1200-talet. Från Mariakyrkans torn ljuder varje natt året runt.

 

Tornväktarens kopparlur som talar om att allt är lugnt i staden, en tradition sedan 1600-talet. Många är de besökare genom åren som tvivlat på att det faktiskt är en levande människa som svarar för ”musiken”. Men så är det faktiskt! Var 15:e minut från kl 21.15 till klockan ett på natten ljuder hans dova ton ut över staden, en tonstöt för varje kvart i varje väderstreck.

 

Nu finns det en sevärd film om Tornväktaren, en tradition som lever i Ystad. Filmen är producerad av Daniel Permbo för Ystads kommun.

 

Se filmen på YouTube, finns på svenska, engelska och tyska.

 

Tornväktaren i Ystad - Svenska

The Ystad Tower Watchman - English

Der Turmwächter von Ystad - Deutsch

 

  

För mer information besök Ystads kommuns turistsida.