Telfern med inbyggd intelligens, KITO EQ

2013-10-04

Telfern med inbyggd intelligens, KITO EQ – ökar produktiviteten

Nu finns KITO elektrisk kättingtelfer EQ från Japan i PMH:s breda telferprogram. Produkten har unik teknik med smarta funktioner som mjukstart/stopp samt justerbar hastighet, vilket ökar produktiviteten med upp till 15%. En lyckad kombination av hög prestanda och precision.

KITO modell EQ är en kompetent standardtelfer avsedd för medeltung till tung industri och kapaciteter upp till 1 ton. Den unika tekniken kallas Quicklift och innebär att hastigheten automatiskt anpassas efter lastens vikt. Vid låg vikt stegas hastigheten upp inom ett par sekunder och lyftet sker 30% snabbare vilket ökar effektiviteten och därmed produktiviteten. EQ gör dessutom precisionslyft med mjuk start och mjukt stopp. Stor vikt har även lagts vid design; telfern är kompakt, estetiskt utformad och har ett ergonomiskt manöverdon som passar alla.

Produktansvarig Torbjörn Andersson på PMH:

- Quicklift-funktionen är unik och finns inte på någon annan telfer idag. Vi tror att många kommer att upptäcka mervärdet och produktfördelarna hos KITO EQ. Vi kan även på kort varsel bygga telferlösningar i huset och leverera från eget lager redan nästa dag om det behövs. Exempel på användningsområden är tillverkningsindustri med frekvent användning eller vid höga lyfthöjder.

Produktfördelar med KITO EQ:
- Finns med upphängningsögla, blockvagn eller med 2-hastigheters frekvensstyrd elåkvagn.
- Underhållsfri rotorförskjutningsbroms som garanterar upp till 2 miljoner bromscykler.
- Nickelpläterad kätting. KITO tillverkar sin egen kätting som har väldigt hög motståndskraft mot korrosion och slitage.
- Elektroniskt överhettningsskydd för motorn
- Elektroniskt överbelastningsskydd via frekvensstyrning

Oslagbar kvalitet
De som känner till KITO vet att det japanska företaget sätter kvalitet i första rummet. Alla produkter måste genomgå rigorösa tester som garanterar produkten innan den släpps på marknaden. KITO är ett världsomspännande företag med extremt högt kvalitetstänk och som även ligger i teknikens framkant.

Rätt telfer oavsett behov – från PMH
PMH har Sveriges bredaste sortiment av telfrar. Här finns dessutom 30 års samlad branschkunskap som gör medarbetarna till specialister på att hitta rätt lösning till kund, även där leveransen brådskar. I PMH:s breda sortiment finns allt, oavsett kapacitet eller komplexitet, el- eller luftdrivet, kätting eller stållina. Rätt lyft till rätt behov.

 

Utförlig information om hela telferprogrammet finns här.