21 MAJ

Hur du hittar rätt lyftvagn för rullhantering.

Skrivet av Niklas Håkansson
 
Hur du hittar rätt lyftvagn för rullhantering.
 

Lär dig mer om verktygen till lyftvagnar för rullhantering och vilka verktyg som passar bäst för er!

Att hitta rätt lyftvagn för rullhantering är inte lätt. Varje förpackningsprocess är unik, egenskaperna hos förpackningsmaterialen är varierande och storleken på rullarna är också olika. Med vårt breda program av lyftvagnar från HOVMAND löser vi detta. Allt detta är viktigt att ta hänsyn till för att avgöra vilken lyftvagn som är bäst för just er, här kommer våra tips för vilket verktyg som ska användas till vilken sorts hantering.

Hur du hittar rätt lyftvagn för rullhantering.
 
Pikbom & dubbel pikbom:
Med en pikbom lyfter du rullen i kärnan medan en dubbel pikdom lyfter på vars en sida under rullen och håller därmed kärnan fri. Detta är perfekt för alla rullar korta, långa och tunga rullar som kan transporteras i vågrätt läge där man sedan kan höja upp rullen till rätt höjd för att sedan enkelt skjuta rullen på förpackningsmaskinen.
 
Wave & V-block:
Wave och V-blocket är en V-formad platta vilken rullen placeras på. Med V-blocket kan rullen även roteras och placeras direkt på maskinen. Detta passar till mindre och lättare rullar där manuell hantering kan användas för att få rullar på och av lyftvagnen eller vid långa rullar där rullen transporteras i horisontellt läge för att sedan höjas och lätt kan sätta rullen på förpackningsmaskinen.
 
 
Hur du hittar rätt lyftvagn för rullhantering.
 
Greppa insidan med rullexpander:
Med en rullexpander kan man greppa tag i kärnan så att man kan förflytta rullar även när de står nära varandra. Med en rullexpander kan man tippa/rotera rullen och placera den direkt i förpackningsmaskinen. Detta är utmärkt när det är större rullar som behöver flyttas från en pall vertikalt för att transporteras och sedan monteras på förpackningsmaskinens axel horisontellt.

Greppa utsidan och vänd rullarna:
Ett grip och vänd verktyg griper tag i rullen på utsidan och vrider den. Grip och vänd verktyget är perfekt för stora och otympliga rullar där manuell hantering blir omöjlig. Detta verktyg hjälper även till att montera rullen på förpackningsmaskinens axel men fungerar endast om där finns plats runtom rullen.
 
 
Sträckfilmverktyg:
Med Hovmand sträckfilmsverktyg kan man lyfta och flytta sträckfilmen direkt från pallen till maskin. Den kan även vridas vid behov. Lyftvagnen flyttar den tunga rullen genom att ta tag under och ovanpå den för att sedan kunna transportera den till maskinen och bibehålla sin lodrätta position.

För att se hur en lyftvagn från HOVMAND kommer hjälpa er lyfta mer egonomiskt, säkert och effektivt, klicka här. 

 
 

 
 
Skrivet av Niklas Håkansson
  Rullhantering
  Nyheter