09 OKT

Kundcase: MH Modules Europe AB - Portaltravers & svängkranar

Skrivet av Andreas Ling
 

Portaltravers MH Modules

Material Handling Modules Europe AB (eller kort och gott MH Modules) vet vad som är bolagets verkliga värde. Nämligen sina anställda.Genom åren har en kombination av kunskap, hårt arbete och drivkraft fört med sig en kontinuerlig ökad efterfrågan för MH Modules. Den ökande efterfrågan har i sin tur drivit fram nödvändigheten av att utöka företagets montageavdelning.

 

 

Om Material Handling Modules Europe AB:

 

Material Handling Modules Europe AB grundades 1994 i Ystad och är ett företag med 31 anställda och 5 inhyrda med en omsättning på 90 miljoner kronor. MH Modules är specialister på skräddarsydda moduler för materialhantering, som används över olika industriella sektorer.

 

Det imponerande utbudet sträcker sig från rullbanor till bandtransportörer, innovativa plastlamelltransportörer, praktiska pallmagasin och smidiga godslyftare. Med fokus på anpassning och prestanda levererar MH Modules lösningar som driver fram effektivitet och produktivitet till sitt partnernätverk där ca 180 verksamheter ingår.

 

 

Uppdraget:

 

När företaget stod inför den tuffa uppgiften att omvandla sitt kallager till en tillverkningshall för bearbetning och kapning av stångmaterial ville man fortsätta att skapa arbetsmiljöer med människan i fokus. Valet föll på en portaltravers i lättprofil från KITO ERIKKILA och PMH:s egna svängkranar. 

 

 

En resa av kontinuerlig tillväxt


Genom åren har en kombination av kunskap, hårt arbete och drivkraft fört med sig en kontinuerlig ökad efterfrågan för MH Modules. Den ökande efterfrågan har i sin tur drivit fram nödvändigheten av att utöka företagets montageavdelning.


Året 2021 markerade en betydande händelse för MH Modules när de förvärvade sina befintliga lokaler i Ingelstorp, en plats som redan hade varit deras hem sedan 1995. Detta strategiska steg ledde till initierandet av en ombyggnadsprocess, som omfattade både modernisering av kontorsutrymmen och optimeringen av kallager till tillverkningshall.


Produktionschef Daniel Björklund har varit med på nästan hela resan. Först som montör 2005-2012 och de drygt tio senaste åren i sin nuvarande roll.

 

 

Daniel Björklund Produktchef - Material Handling Modules Europe AB

 

Varför började ni titta efter denna typ av lösning?


 - När vi på MH Moduler omvandlade kallagret till en produktionsanläggning för bearbetning och kapning av stångmaterial (järn), var det nödvändigt för oss att titta på en ny lyftlösning. Då takets konstruktion inte höll för en takmonterad travers var den bästa lösningen en portaltravers (en golvmonterad travers som står på ben). Samtidigt investerade vi i fler svängkranar från PMH då vi är mycket nöjda med de vi har sen tidigare.

 

 

Kul att ni är nöjda. Varför väljer ni just PMH som leverantör?

 

 - Anledningen att vi valde PMH för denna lösning var för att det är ett företag som vi samarbetat med tidigare och där vi vet att servicen är bra. Det är ett företag som hjälper oss med lösningen från planering till montage. Behövs det service så får vi hjälp snabbt eftersom företagen ligger nära varandra geografiskt.

 

För MH Modules har portaltraversen och svängkranarna inneburit att de har ökat effektiviteten i sin tillverkningsavdelning och framför allt minskat risken för arbetsskador.

 

 

Vad skulle du ge för råd till andra som ska göra samma resa som er?

 

- Om jag ska ge råd till någon som är på jakt efter en lösning så är det att rådfråga innan ni tar ett beslut. Proffsen vet alltid bäst! Viktigt också att försöka tänka vilka visioner man har för avdelningen och vilka bekymmer man kan stöta på för då kan man kanske anpassa lösningen för framtiden redan nu.

 
 
För mer information om Portaltraverser och Svängkranar (Klicka på länken):
 
 

 


 
 
Skrivet av Andreas Ling
  Kundcase, Portaltravers, Svängkran
  NyheterNyheter