Lättprofiltravers HELM LättprofilstraversLättprofiltravers HELM LättprofilstraversLättprofiltravers HELM LättprofilstraversLättprofiltravers HELM LättprofilstraversLättprofiltravers HELM Lättprofilstravers

HELM Lättprofiltravers

PMH´s Lättprofiltravers uppbyggda på profilskenor är en snabb och effektiv transportteknik över en stor golvyta för lyftutrustningen. Lättprofiltraverser har en mycket lätt och tyst gång, med minimalt rullmotstånd som effektiviserar arbetetprocessen och avger en god arbetsmiljö.
  • Många upphängnings alternativ och utföranden
  • Låg konstruktionshöjd
  • Lyftkapacitet upp till 1000 kg
  • Elektrisk drivning på åkrörelserna (Tillval)
 
 
 

Lättprofiltravers - Effektiv transportteknik för lyftutrustningen

HELM Lättprofiltraverser ger ett stort arbetsområde för lyftutrustningen, samt en snabb och rationell hantering i X- och Y-led över en stor fri golvyta. PMH Lättprofiltraverser har en lätt och tyst gång, med minimalt rullmotstånd. Lättprofiltraversen kan enkelt förlängas, kompletteras eller byggas om för varierande behov. Traversbalken är upphängd i åkvagnar med kullagrade löphjul och styrhjul för en lätt exakt förflyttning. Helm erbjuder ett stort program med olika upphängningskombinationer, vilket gör monteringen till en snabb och enkel installation.

Åkvagn travers
Åkvagn
Upphängningskombination B för I-balk
Upphängningskombination
Åkvagn för krokupphängt lyftblock
Åkvagn för krokupphängt lyftblock

Lättprofiltraversen finns i olika utföranden

 

PMH Lättprofiltraverser kan även erhållas i 2-balks traverssystem för t.ex. teleskoplyft, staplingskran och lågbyggd telferåkvagn. PMH Lättprofiltravers är uppbyggd av PMH Profilskenor som är tillverkade i kallvalsad stålprofil med hög kvalité och hållfasthet. Profilskenan har låg bygghöjd och egenvikt, vilket ger stor flexibilitet. Ytbehandling i elförzinkat, gulkromaterat eller målat utförande. Ett antal storlekar kan även erhållas i rostfritt syrabeständigt material.

 

Upphängningarna tillsammans med profilkonstruktionen i stål garanterar lång livslängd med minimalt underhåll. Ett stort tillbehörsprogram med upphängningar för olika takkombinationer tillsammans med en mängd åkvagnar gör profilskenesystemet mycket flexibelt och anpassningsbart för arbetsplatsen.

Teknisk Data

Ladda ner broschyrer för HELM Lättprofiltravers