11 MAR

Enkel hantering och tömning av fat, små kärl och dunkar

Skrivet av Niklas Håkansson
 
Enkel hantering och tömning av fat, små kärl och dunkar
För hantering av olika fat, tunnor, dunkar och små kärl (10-200 liter) är en lyftvagn ett perfekt hjälpmedel. Logitrans Multi Fatvändare eller andra modeller från HOVMAND beroende på lyftvagnens primära syfte.
 
Logitrans Multi Fatvändare:
Logitrans Multi fatvändare kan till skillnad från HOVMAND hantera majoriteten av alla olika dunkar/tunnor som behöver lyftas eller roteras. Den kan hantera stål- och plastfat med diametrar från Ø300 upp till Ø600mm med en lyftkapacitet på upp till 350 kg. Fatvändaren kan monteras på staplare med elektrisk eller manuell framdrivning, båda modellerna har elektrisk rotation och elektrisk öppning/stängning av griparmarna. Fatvändaren har också en lättanvänd touchdisplay som ger användaren full kontroll. Där kan du enkelt programmera både stopp/tiltvinkel och hastighet. Med den inbyggda loggfunktionen kan du övervaka driftstid, antal driftscykler, strömkonsumtion, batteristatus och överbelastning. Touchdisplayen indikerar även aktuell position, tiltvinkel och felmeddelande. För att läsa mer om den, klicka här för att komma till hemsidan.

 
Hantering av fat och tunnor:
När ni ska hantera fat/tunnor är en lyftvagn det perfekta hjälpmedlet. Med rätt verktyg och modell för just ert behov kommer det leda till en mer ergonomisk arbetsplats. En lyftvagn från HOVMAND hjälper till med att lyfta, rotera och förflytta föremålet från punkt A till punkt B. Beroende på vad det är för tunna eller fat finns det ett stort utbud av olika verktyg, gripper är det mest användbara vi hantering av fat. Beroende på kapacitet och om tiltning av tunnor ska ske mekaniskt eller elektroniskt finns det olika sorters lyftvagnar att välja mellan. Läs mer om alla våra HOVMAND lyftvagnar genom att klicka här.
 
Enkel hantering och tömning av fat, små kärl och dunkar
 
Hantering av mindre kärl:
Även om mindre kärl kan anses vara en lättare hantering för de anställda är det fortfarande en stor belastning på ryggen om detta är något som ska utföras frekvent. Förutom de ergonomiska fördelarna kommer det även hjälpa till att öka effektiviteten i arbetet. För mindre kärl finns det olika typer av gripper men också enklare verktyg som kranarm eller olika sorters spännband för att hålla kärlet på plats, dessa är oftast inte lika dyra som gripper. Spännbandet är en av HOMVANDS nya verktyg vilket gör det möjligt för enkel transport av kärl med ovanliga former. Dessutom kan dessa kärl sedan tiltas manuellt för att med precision kunna tömmas. Klicka här för att se en video om hantering av mindre kärl.
 
 
Hantering av dunkar:
I nästan varje produktion finns det dunkar som behövs transporters tömmas och fyllas på. Med en lyftvagn från HOVMAND kan detta nu utföras av en anställd och utan att riskera någon form av arbetsskada. Ska hantering av dunkar ske i volymerna 15-25 liter är den kostnadseffektiva HOVMAND GO perfekt, ska det vara större dunkar rekommenderas istället IMPACT 130 eller IMPACT 90, till dessa lyftvagnar finns även ett brett utbud av verktyg för hantering av andra föremål. 
 
Kontakta oss för mer information. 

 
 
Skrivet av Niklas Håkansson
  Hovmand, Logitrans, Livsmedelklassad, Lyftvagnar, Nyhet
  NyheterNyheter