12 JUN

Kättingtelfer med unika egenskaper

Skrivet av Sonny Karlsson
 

Modern kättingtelfer med unika egenskaper - KITO EQ

 

Finns det en modern kättingtelfer med unika egenskaper? Absolut! I detta nyhetsinlägget skall vi titta närmare på inget mindre än KITO EQs Kättingtelfer. Kort bakgrund till KITO - KITO Corporation grundades 1932 i Omari som ligger strax utanför Tokyo, Företagets första lyftprodukt vart ett spaklyftblock som lanserades på den Japanska marknaden 1947. Produkten blev en stor framgång och gjorde succé och lade grunden för kvalitetsprodukter inom lyft och materialhantering inom industriell användning. Idag är KITO världsledande inom sitt segment och ligger i framkant inom kättingtelfrar.

 

Kättingtelfer med unika egenskaper
 

Vad är unikt med just denna Kättingtelfern?

Kättingtelfern är utrustad med 2-hastigeters frekvensstyrning som standard, Detta ger kättingtelfern en mjuk och justerbar hastighetsreglering. Telfern är även utrustad med mjukstart och stopp för att undvika ryckiga och hastiga rörelser vid användande (se video längst ner).

 

Kättingtelfern är också utrustad med termiskt motorskydd och överlastskydd via frekvensstyrning som standard, Frekvensstyrningen ersätter då även konventionella delar som transformator, kontaktorer och bromsspole vilket är en klar fördel.

 

En mycket unik egenskap - Quicklift funktionen. Quicklift funktionen aktiveras per automatik vid laster under 30% av max belastning. Detta är en unik men mycket uppskattat funktion, särskilt inom produktionsbranschen. Vid laster under 30% av max kapacitet ökas hastigheten med upp till 30%.

 

Exempel: Vid last under 300 kg på en KITO EQ kättingtelfer med kapacitet på 1000 kg, aktiveras Quicklift funktionen och ökar lyfthastigheten per automatik med upp till 30%.

 

Modern design

Detta är givetvis inte det avgörande när du väljer kättingtelfer, utan snarare en bonus. KITO EQ har en modern design med solida drag som gör den mer tilltalande, och den kommer passa exemplariskt oavsett vilken industriell miljö den placeras i.

 


Kättingtelferns övriga egenskaper
Kättingtelfer med unika egenskaper
Kättingtelfer Kito EQ

 

Kättingtelfern kan levereras med:

Upphängningsögla

Blockvagn

Frekvensstyrd elåkvagn

 

Kättingtelfern finns i lyftkapaciteter:

125 kg

250 kg

500 kg

1000 kg 

 

Kito EQ är som standard utrustad med:

✓ Nickelpläterad kätting klass 10 

✓ Frekvensomvandlare

✓ 380-460 V / 3 fas

 Överlastskydd via frekvensomvandlaren.

✓ Timräknare

✓ Gränslägesbrytare på lyft och sänkrörelse

✓ Kättingsamlare

✓ Ergonomiskt manöverdon

✓ Manöverspänning 24V, DC

✓ Gjutet aluminiumchassi

✓ Hög driftklass 

 

 

Kättingstelferns pris:

Begär offert

 

 

 

Se skillnaden på KITO EQ´s Kättingtelfer jämfört med en standard - utan särskilda egenskaper. 

 

 

Slutcitat om KITO EQ Kättingtelfer

KITO EQ är en kättingtelfer i toppklass! För dig som är i behov av en modern kättingtelfer av premium kvalité med riktigt bra prestanda och kapacitet mellan 125 kilo upp till 1 ton, så är detta en vinnare. Perfekt val all typ av industri.


 
 
Skrivet av Sonny Karlsson
  Tips, Kättingtelfer
  Nyheter