07 SEP

Ny livsmedelklassad telfer från JDN

Skrivet av Andreas Ling
 

 

Ny livsmedelklassad telfer från JDN

Världsledande telfertillverkaren J.D. Neuhaus släpper nu sin populära JDN Mini telfer i en livsmedelklassad version.

 

Telfern möter de höga kraven för renlighet och hygien som ställs för användning inom livsmedel, dryck, läkemedel och kemisk produkthantering.

 

 

En säker telfer som är enkel att använda

JDN Mini styras av ett manöverdon som är anslutet till telferkroppen via en enda slang. Detta ger användaren en enklare och bättre hantering av telfern. Den har en finkänslig och steglös manövrering som ger användaren en säker exakt positionering av lasten.


Telfern har en integrerad gränslägesbrytare som stoppar lasten både vid lyft och sänkrörelse när ändstoppet eller lastkroken rör vid brytarna. Detta förhindrar att kättingen blir överbelastad och minimerar risken för skador både för last och telfer.

 

 

Enkel att rengöra 

Telfern är byggd för daglig rengöring även med högtryckstvättar. I sann JDN anda är telfern grundligt testad i våta miljöer med hög luftfuktighet ute hos tillverkare i livsmedelsindustrin och i JDNs egna klimatkammare.

 

 

Delar skyddade mot rost och korrosion 

Motorhuset är tillverkat i olackerat aluminium och kättingkotan, kättingstyrning, lastkätting samt toppkrok och lastkrok är i rostfritt utförande.
 

 

Pneumatisk drift 

Driften på telfern är helpneumatisk, detta för att förhindra elektriska kortslutningar och förhindra att saltbryggor på kretskortet.

 

 

Driftfaktor i världsklass 

Likt alla JDNs produkter är telfern är tillverkad för att kunna användas dygnet runt. Den har en driftsfaktor på 100% med en serviceintervall på 800 driftstimmar.

 

 

ATEX Zon 2 klassad 

JDN Mini är klassad som standard för att användas i miljöer där luft och brandfarliga substanser i form av gas, ånga eller dimma med låg sannolikhet uppstår under normala förhållanden och försvinner snabbt.

 

 

Livsmedelsklassade smörjmedel

Motorn är smord i ett säkert och helsyntetiskt mineraloljefritt specialfett och kättingen är smord i ett livsmedelgodkänt smörjmedel. Så du kan vara säker att de möter de krav som ställs för livsmedel och läkemedelsindustrin.

 

 

Säkra krokar


För att ge användaren högsta möjliga säkerhet är telfern utrustad med JDNs Twistlockkrokar både på toppkrok och lastkrok som förhindrar oavsiktlig lossning.

 

 Läs mer om Livsmedelklassade JDN Mini här

 

 

 


 
 
Skrivet av Andreas Ling
  Telfer, Livsmedelklassad
  Nyheter