13 AUG

Ny nivåreglering för EHL & ELF

Skrivet av Sonny Karlsson
 
Logitrans nivåreglering med mycket enkel programmering - Uppnå en konstant arbetshöjd – underlätta och spar för operatörens rygg och axlar!
 
Ny nivåreglering för EHL & ELF
  

”Vi har genomfört ytterligare utvecklingar av vår nuvarande nivåreglering! Det är nu mycket enklare att programmera de olika funktionerna, och manöverboxens dimensioner är mindre, vilket ger mer utrymme för manövrer. Vår nivåreglering är nu mycket mer användarvänlig!”, säger Gitte Kirkegaard, VD på Logitrans.
Ny nivåreglering för EHL & ELF
 
Nivåregleringen från Logitrans kan ställas in på att sänka gafflarna när gods placeras på pallen och att lyfta gafflarna när gods tas av. På en signal från en sensor håller nivåregleringen automatiskt gafflarna på den erforderliga arbetshöjden och säkerställer en konstant och ergonomiskt korrekt arbetsposition för operatören. Utrustningen kan monteras på Logitrans höglyftare och staplare (både på lackerade och rostfria produkter).

Sensorn har en räckvidd på 2000 mm och kan peka längs med pallen eller tvärs över den.

Tyngdpunkten läggs på säkerhet, och nivåregleringen kan bara användas när trucken är bromsad. En blinkande lampa indikerar sensoraktivitet, d.v.s. operatören och andra kan se att utrustningen arbetar. För att skydda operatörens fötter garanterar en säkerhetsbrytare att gafflarna inte kan sänkas under en viss nivå. Den fria höjden mellan golvet och undersidan av en pall eller gafflar är aldrig mindre än 120 mm. Utrustningen erbjuder en ytterligare fördel: för operatörens bekvämlighet kan den monteras på antingen höger eller vänster sida av trucken. 
Ny nivåreglering för EHL & ELF
 
 ”Nivåregleringen hjälper till att upprätthålla en god och bekväm arbetsplats där ergonomi, operatörssäkerhet och företagseffektivitet står i fokus. Utrustningen är perfekt för företag där gods staplas och hanteras manuellt på pallar, t.ex. inom tryckeribranschen och i snickerifabriker”.
 


 
 
Skrivet av Sonny Karlsson
  Nyheter