17 MAR

Spaklyftblock KITO LB

Skrivet av Andreas Ling
 
spaklyftblock
Spaklyftblock LB från KITO

Behöver du ett spaklyftblock som gör skillnad? Då ska du välja ett från legendariska KITOs LB serie. Originalet som andra försöker efterlikna.

 
Japanska KITO grundades 1932 nära Tokyo av ingenjören Miyoshi Kito. KITO utvecklar, producerar och säljer världsledande lyftlösningar världen över.
Det som kännetecknar KITOs LB serie är den solida byggkvalitén rakt igenom, där varje enskild del är genomtänkt och precisionsarbetad så du kan få det säkraste och bästa spaklyftblocket på marknaden.
 
För att garantera den oslagbara kvalitén och säkerheten som spaklyftblocken erbjuder, tillverkar KITO alla sina spaklyftblock i sin fabrik i Japan. Där alla delar går igenom rigorösa tester, som är satta till en högre standard än gällande kvalitetsnormer runt om i världen.

Spaklyftblock LB innehåller många patenterade lösningar som KITO har utvecklat med sin kunskap från 85 års erfarenhet inom lyftlösningar. Vilket har gjort att de producerar 1500 spaklyftblock dagligen som gör skillnad för professionella användare världen över.

Låt oss ta en titt på vad som gör KITOs spaklyftblock LB så unikt.

 

 

Ett kompakt växelhus av högkvalitetsstål.

 
När man arbetar med ett spaklyftblock är det viktigt att det går att arbeta med oavsett platsförutsättningar. KITO har optimerat designen av spaklyftblockets växelhus så det tar så lite plats som möjligt, så du kan använda det även i trånga och svåråtkomliga utrymmen i de mest påfrestande omgivningarna.
 
Växelhuset är tillverkat av högkvalitetsstål för både ökad hållfasthet men även för att erbjuda bästa möjliga stryktålighet. Båda sidorna av växelhuset är skyddade av kupolmuttrar för skydda vitala delar mot skador och för att förhindra ihakning vid användande.
 
 

En fintandad tätstegrad växellåda

 
När man använder ett spaklyftblock är det vitalt att man så enkelt och smidigt som möjligt kan spänna/lyfta/sänka med låg kraft, men även att kunna göra detta oavsett arbetsposition. LB serien erbjuder detta med sin 360 graders rotation av handtaget och sin tätstegrade växellåda. För bästa hållbarhet har växeldreven genomgått KITOs patenterade härdningsprocess.
 
 

En patenterad frikopplingsmekanism

 
LB seriens unika frikopplingsteknik gör det enkelt och säkert att arbeta med spaklyftblocket. Den garanterar att spaklyftblocket ej kan frikopplas i belastas läge och låser frikopplingsratten både vid lyft och sänkrörelse vilket förhindrar oavsiktlig frikoppling.
 
 

En kraftig broms som gör skillnad

 
För att garantera den optimala säkerheten för användaren så har spaklyftblock serien LB dubbla spärrhakar och är utrustad med två asbestfria bromsbelägg som verkar mot fyra bromsytor där många andra bara använder två. 
 
 
 
Kätting spaklyftblock
Spaklyftblock LB är utrustad med KITOs nickepläterade kätting
 

Världsledande kätting

 
Alla KITOs spaklyftblock levereras med deras världsledande kätting som är av högsta kvalité, klass 10. Den har kortare kättinglänkar, vilket ger en mer stabil, hållbar och kompakt kätting. Kättingen ytbehandlas med deras unika nickelpläterade blandning som ger ett precist och jämnt skyddslager över hela kättingen. Detta gör att kättingen blir starkare, får bättre hållbarhet och gör den mer motståndskraftig mot korrosion, slitage och ger en lägre egenvikt.
 
Varje enskild kätting ifrån KITO testas för hand och går igenom en rigorös kvalitetskontroll där minsta avvikelse eller minsta defekt gör att den inte går vidare till nästa steg i tillverkningsprocessen.
 
 

Toppkrok & Lastkrok i seghärdat stål

 
Både spaklyftblockets toppkrok och lastkrok är tillverkade i seghärdat stål ifrån bästa möjliga råmaterial. Detta ger toppkroken och lastkroken en seghet som gör att den inte brister vid överbelastning, men ger även krokarna en hårdhet som ger förbättrad sträck och brottgräns. 
Designen av krokblocken gör att vitala delar skyddas på bästa möjliga vis mot slag och stöttar som kommer med användande.

 

Precisionsarbetade krokspärrar

 
Krokspärrarna är precisionsarbetade med fixeringsspår som gör att de säkert möter korkspetsarna och förhindrar att de trycks i sidled. Denna design gör de även blir mer motståndskraftiga mot deformation. Allt för högsta säkerhet.
 
 
KITO spaklyftblock
Spaklyftblock LB kan användas till många olika arbetsmoment
 
 Ergonomiskt handtag
 
Handtaget har en väldimensionerad greppyta som är robust och ergonomisk. Du får ett stabilt grepp som gör det enkelt kontrollera spaklyftblocket med arbetshandskar oavsett vinkel och arbetsposition.
 
 

Miljö

 
Sparklyftblock LB är tillverkat för kontinuerlig drift under även de tuffaste förutsättningarna så som dammiga, fuktiga eller smutsiga miljöer. KITOs unika design gör att varken smuts eller sand tas in i växelhuset, så du kan vara trygg att den levererar oavsett miljö.
 
 

För mer information om KITO spaklyftblock. Kontakta oss nu! 

 
 


 
 
Skrivet av Andreas Ling
  Spaklyftblock, KITO Spaklyftblock
  Nyheter