05 APR

Spaklyftblock LB-SL med extrema krav på säkerhet

Skrivet av Andreas Ling
 

Spaklyftblock LB-SL

Spaklyftblock LB-SL för industrier med extrema krav på säkerhet

 

Japanska KITO expanderar sitt spaklyftblocksprogram med spaklyftblocket LB-SL. Det nya spaklyftblocket har alla egenskaper som LB-serien (kompakt design, fintandad tätstegrad växellåda, KITOs patenterade frikoppling, nickelpläterad kätting klass 10, gedigna krokar och krokspärrar i seghärdat stål). Det som skiljer spaklyftblock LB-SL är att det är utrustat med en centrifugalbroms för att ge högsta möjliga säkerhet.

 

 

 

 

Hur fungerar Spaklyftblock LB-SLs centrifugalbroms och vad gör den för skillnad?


Den nya centrifugalbromsen är ett extra bromssystem som slår in om ordinarie bromssystem skulle fallera under användning. Detta förhindrar lasten att falla okontrollerat. Då KITOS LB-Serie har redan ett säkert ordinarie bromssystem med dubbla spärrhakar och spärrhakefjädrar så är LB-SL ett nischat block för industrier som ställer extremt höga krav på säkerheten.

 
Spaklyftblock LB-SL

 
 

Vem är KITOS nya spaklyftblock LB-SL för?


Spaklyftblock LB-SL är tänkt för industrier och yrkesproffs så som linjemontörer vid byggnation av elförsörjningsnät där man jobbar på hög höjd eller för underhåll i kärnkraftverk där man hanterar laster som håller stort ekonomiskt värde.
 
 

 
 
Skrivet av Andreas Ling
  Spaklyftblock, KITO Spaklyftblock
  NyheterNyheter