JDN Luftdriven kättingtelfer för livsmedelsindustrin

2009-01-09

Livsmedelsindustrin ställer mycket höga krav på hygien och kvalité på kättingtelfrar. Därför räcker det inte att leverera standardtelfrar även om de är effektiva och ekonomiska. De måste även vara konstruerade på ett sådan sätt att olja inte kan läcka ut samt vara lätta att rengöra. Ett annat önskemål är minimalt underhåll. Att telfrarna är motståndskraftiga mot rost är en självklarhet.

 

J.D. Neuhaus erbjuder livsmedelindustrin ett komplett program av luftdrivna kättingtelfrar och åkvagnar som uppfyller alla dessa krav och önskemål.

JDN Luftdrivna kättingtelfrar har en patenterat motor- och bromsfunktion som är helt fri från olja. Tack vare detta följer inga oljepartiklar med utblåsluften till den omgivande miljön. Telfern och åkvagnen kan nickelplätteras vilken ger en motståndskraftig yta mot rost samt underlättar rengöringen då den släta ytan motverkar att smuts fastnar. Dessutom kan telfern förses med rostfri lastkätting och lastkrok. Att telfern är uppbyggd av ett minimalt antal komponenter ger en driftsäker lyftlösning med ett minimum av underhåll.

En typisk lyftlösning för livsmedelsindustrin är PROFI luftdriven kättingtelfer med kapaciteter mellan 250 kg och 2000 kg, även om lyftkapaciteter upp till 100 ton är standard för oss. Telfern kan antingen levereras med upphängningskrok, manuell åkvagn, driven åkvagn eller lågbyggd driven åkvagn. Skulle det behövas finns även en ”ultralåg” åkvagn att tillgå från J.D. Neuhaus.

 

Mer om luftdrivna telfrar från J.D. Neuhaus klicka här

 

Ladda ner samlingbroschyr på hela JDN breda program