JUMBO Vakuumlyftare ATEXJUMBO Vakuumlyftare ATEX

JUMBO Vakuumlyftare ATEX

JUMBO Sprint Ex har en pneumatisk ejektor eller elektrisk vakuumfläkt som alstrar vakuum. Detta vakuum både fäster och lyfter lasten. JUMBO Sprint Ex manövreras med ett bygelreglage för en mer direkt styrning av godset, t ex vid säckhantering. Bygelreglaget finns i olika längder och alla är försedda med extra släppläge för att underlätta lossgörning.

  • Atex klassificerad
  • Lyftkapacitet upp till 250 kg
 
 
 

Atex klassificerad Vakuumlyftare

Hantering av farligt gods inom industrin kräver bokstavligen en säker hand. För hantering av gods såsom säckar, tunnor eller kartonger i områden med explosionsskydd har vakuumspecialisten Schmalz utvecklat vakuumlyftare avsett för detta ändamål. Vakuumlyftare JUMBO Sprint Ex för ergonomisk och effektiv hantering av laster i områden som kräver EX-utrustning.

 

JUMBO Sprint Ex, finns i flera olika storlekar. Operatören kan säkert lyfta och transportera laster upp till 250 kg. Vakuumlyften har utformats i nära samarbete med experter för explosionsskydd från DEKRA EXAM GmbH. Certifierad säkerhet i enlighet med ATEX. Vakuumlyftaren JUMBO Sprint Ex har testats och certifierats i enlighet med ATEX-direktivet 94/9/EG. Certifierade produkter kan användas utan restriktioner inom EU och kräver inte landsspecifika certifieringar.

 

Manöverhandtag och sugfötter är tillverkat i rostfritt stål. Ledande element är elektrostatiskt kopplade till varandra och jordade. Lyftslangen som höjer och sänker lasten är gjord av ett speciellt antistatiskt material. Pneumatiskt driven flerstegsejektor (för laster upp till 85 kg) eller en elektrisk vakuumfläkt (för laster upp till 250 kg) genererar nödvändigt vakuum. Fyra olika sugfötter finns tillgängliga beroende på användningsområde. Dessa tillåter att vakuumlyftaren kan anpassas för att lyfta olika gods som säckar, behållare, tunnor, burkar, kartonger eller hinkar. Ett snabbfäste för sugfötterna finns som tillval, vilket möjliggör effektiva byten av sugfötter.

Se film för JUMBO Vakuumlyftare ATEX

 
JUMBO Sprint EX Vakuumlyft
Vakuumlyft JUMBO Sprint Ex är den idealiska lösningen för att hantera fat Ex-riskområden. På grund av användningen av vakuumlyften JUMBO Sprint Ex kan endast en anställd kan transportera fat. I kombination med vägg monterad svängkran, erbjuder vakuumlyft JUMBO Sprint Ex en hel lyftlösningen. Vakuumlyft JUMBO Sprint Ex kan användas i Ex-riskområden och överensstämmer med den europeiska explosionsskydd riktlinje 94/9/EG (ATEX 100).
 
 
 

Ladda ner broschyrer för JUMBO Vakuumlyftare ATEX