Handtruck | Palldragare | Pallyft

Handtruck | Palldragare | Pallyftare

Handtruck för lyft och transport av lastpallar

Våra handtruckar lyfter och transporterar Europapallar (EUR-Pallar) enkelt och effektivt. Vi erbjuder manuella och elektriska handtruckar i standard-, rostfritt- och i ATEX  utförande med olika kapacitet och gaffellängder.

 

Ergonomiska, säkra och effektiva pallyft

Logitrans handtruckar är enkla att använda och kräver minimal ansträngning från operatören och sin omgivning. De flyter tyst över golvet utan skrammel eller buller och är skonsamma mot omgivningen med sina runda former. Glidskenorna på gaffelspetsarna ser till att handtrucken lätt körs in och ur pallar. Med sin Quicklift-funktion krävs minimalt med ansträngning för att lyfta pallar till den önskade höjden. Den justerbara gaffelhöjden gör det enkelt att hantera både låga och nedslitna pallar.

Hygienisk materialhantering med rostfria alternativ

Tillverkning av kemisk-tekniska produkter innehåller flera kritiska moment där hanteringen måste följa de gällande reglerna för rengöring. Med våra rostfria handtruckar kan ni känna er trygga, de möter de högt ställda kraven för renlighet och är enkla att rengöra.

Standardiserade och kundanpassade

Behöver ni en kundanpassad lösning? Vi har lång erfarenhet av kundanpassade lösningar som effektiviserar er pallhantering.

Lyft era EUR-pallar med handtruckar av hög kvalitet från danska Logitrans

Vårt utbud kommer från Logitrans, ett danskt företag med fokus på kvalitet, effektivitet och flexibilitet. Logitrans lyftvagnar är välkända för sin funktion och exporteras till över 55 länder.

HANDTRUCK

För att lyfta & transportera EUR-Pallar

 

HANDTRUCK ROSTFRI

För att lyfta & transportera EUR-Pallar i miljöer med strika krav på renlighet

HANDTRUCK ROSTFRI ATEX

EX-klassade handtruckar för att lyfta & transportera EUR-Pallar i explosionsfarlig miljö

HANDTRUCK ELEKTRISK

Elektriska pallyftare för att lyfta & transportera EUR-Pallar

HANDTRUCK KVARTSPALL

För pallyft och transport av kvartspallar

HANDTRUCK HÖGLYFTANDE

Höglyftande handtruckar för lyft av EUR-Pallar

HANDTRUCK HÖGLYFTANDE ROSTFRI

För använding i miljöer med strikta krav på renlighet

HANDTRUCK HÖGLYFTANDE ROSTFRI ATEX

För användning i explosionsfarlig miljö

Vanliga frågor | FAQ

Vad används en handtruck för?

En handtruck används för att lyfta och transportera lastpallar inom industri, lager, handel eller vid distribution av gods. Handtruckar finns i en rad olika utformningar och med olika gaffellängder. Handtruckar är tillverkade för att användas på fasta underlag som betong och asfalt, men vissa modeller som Logitrans Panther Silent kan även användas på hårdpackat grus eller på snöunderlag.

Vilken gaffellängd ska jag välja på en handtruck?

För att lyfta EUR-pall (Europapall) från kortsidan eller långsidan så är den vanligaste gaffellängden 1150 mm.  För att lyfta och transportera halvpallar används ofta specialiserade halvpalls handtruckar eller standard handtruck med kortare gaffellängder. Långa gaffellängder används oftast för att lyfta och transportera längre eller dubbla pallar.

Vilken typ av hjul är bäst?

Vilken hjultyp som är bäst för handtruck beror på hur den ska användas och hur tungt godset som ska lyftas är. Gummihjul är bäst för tyst och smidig gång på smutsigt golv, hårdpackat grus eller snö. Gummihjul rekommenderas endast för vikter upp till 2000 kg. För tyngre godspallar upp till 2500 kg rekommenderas polyuretanhjul som är tysta och är lättanvända även på smutsiga golv.

Vad är quicklift på en handtruck?

Quicklift gör att operatör behöver utföra färre pumpslag för att komma till rätt lyfthöjd. Quicklift effektiviserar hanteringen av pallyftens och spar på operatörens krafter.

Vad är fördelarna med en tyst handtruck?

En handtruck som är tystgående ger en bättre ljudmiljö genom att minska skrammel och buller. En arbetsgivare ska alltid jobba för att sänka bullernivån och att investera i en kvalitets handtruck som går tyst är en viktig del för att minska buller på lager.

Vad är det för skillnad på en handtruck, palltruck, gaffelluftvagn, pallvagn, palldragare och pallyft?

En handtruck har många olika lokala namn som använts under åren. Oavsett om det heter handtruck, palltruck, pallvagn, gaffellyftvagn, palldragare eller pallyft så menas en och samma produkt. Det är en typ av lyftvagn som är specialiserad på att lyfta och transportera EUR-pallar och halvpallar.


Vilken handtruck ska man välja?

Att välja handtruck kan verka svårt då det finns många olika märken och varianter. Det bästa är att välja en med quicklift för att underlätta för användaren. Se även över vilket material underlaget är av och vilka hjul som är bäst för just det underlaget. Vill man ha en tystare gång är vissa hjultyper bättre än andra. I specifika fall krävs rostfria handtruckar för striktare renlighetskrav och i sällsynta fall ex-klassade handtruckar för att fungera i en arbetsmiljö med explosionsrisk.

Krävs det truckkort?

För att använda en handtruck krävs inget truckkort eller förarbevis.