JDN Mini Luftdriven kättingtelfer ATEXJDN Mini Luftdriven kättingtelfer ATEXJDN Mini Luftdriven kättingtelfer ATEX

JDN Mini Luftdriven kättingtelfer ATEX

Den nya JDN Mini har utvecklats av det tyska bolaget J.D. Neuhaus med fokus på kundernas krav och önskemål. Resultatet är en kompakt och innovativ produktserie med integrerat NFC-chip och service app som gör den unik i lyftbranschen. Med en rad av förbättringar och nya utvecklingar säkerställer man en hög arbetssäkerhet och maximal effektivitet.

 • Atex klassificerad
 • kapacitet från 125-1000 
 • Tål extrema arbetsmiljöer
 
 
 

Luftdriven kättingtelfer i ATEX utförande

Nya JDN Mini luftdriven kättingtelfer i ATEX utförande uppfyller Ex-klass Ex II 3G Ex h IIA T4 Gc X / Ex II 3D Ex h IIIA T130°C Dc X.Telfern är konstruerad för frekvent användning i tuffa driftsmiljöer och har kompakt design, låg bygghöjd samt en egenvikt från endast 10 kg.

 

Produktionsprocessen hos tillverkaren JD Neuhaus i Tyskland är certifierad enligt ISO 9001. Telfern kan användas utan dimsmörjning av tillförselluften och kan med fördel krokmonteras eller hängas upp i en blockvagn. Endast 6 bar lufttryck erfordras.

 

JDN Mini är försedd med ett ergonomiskt utformat manöverdon, som erbjuder en finkänslig steglös manövrering. Detta ger möjlighet till en exakt positionering av lasten. Manöverdonet är utrustat med nödstopp.

Sida telfer JDN Mini ATEX
Manöverdon & krok
Telfer kätting JDN Mini ATEX
Manöverdon

100%

Särskild vikt har lagts på att minska kundens totala ägandekostnad (TCO) på telfern. Med en 100% driftfaktor och genom ett mycket enkelt och snabbt underhåll ökas effektiviteten för telfern som är framtagen för användning dygnet runt (365/24/7) med en fördubblad serviceintervall på 800 drifttimmar.
 

Innovativa detaljer

Maxhastigheten vid full belastning, på NYA JDN MINI 500 har ökats med 20% jämfört med den tidigare modellen. Dessutom kan maxhastigheten justeras på telfern utan att förlora i lyftkapacitet: Detta tillsammans med det nya ergonomiska manöverdonet med steglös lyft- och sänkhastighet, betyder att godset kan kontrolleras mer noggrant vid behov, utan att kompromissa med den maximala hastigheten.
 

Underhåll utan driftstopp

Den NYA JDN MINI minimerar driftstoppet vid underhåll, då underhållsarbete enkelt kan utföras på telfern utan att lyfta ner telfern från sin upphängning. De vanligaste underhållspunkterna kan till och med ske med tryckluften ansluten!

NFC och QR

Tack vare NFC-chipet och QR-koden kan operatören via en smartphone få tillgång till telferns specifika data och dokumentation. Laddar man dessutom ner den speciella serviceappen får man direkt digital tillgång till användar- och skötselmanual, sprängskisser med reservdelsförteckning samt alla CE-intyg för den aktuella telfern. Detta sparar tid och säkerställer att de rätta och nödvändiga dokumenten alltid finns tillgängliga.
 
Rostfritt som tillval 
JDN Mini kan utrustas med rostfri kätting, rostfri kättingstyrning och rostfri lastkrok. Detta tillsammans med en obehandlad telferkropp i gjuten aluminium gör JDN Mini lämpad för användning inom livsmedelsindustrin

 JDN Mini ATEX erbjuder följande fördelar: 

 • Ex-klass Ex II 3G Ex h IIA T4 Gc X / Ex II 3D Ex h IIIA T130°C Dc X.
 • Kompakt design med mycket låg egenvikt.
 • Enkel installation och låg luftförbrukning.
 • Telfern levereras i pulverlackerat utförande.
 • Effektiv funktion i smutsiga, dammiga, fuktiga miljöer.
 • Temperaturer från -25°C till ca +50°C.
 • Kan även användas för horisontell draglast.
 • Manöverdon med steglös styrning och nödstopp.

Se film för JDN Mini Luftdriven kättingtelfer ATEX

 
Den nya JDN Mini
Den NYA JDN MINI har utvecklats av det tyska bolaget J.D. Neuhaus GmbH. Utvecklingen, som har skett med fokus på kundernas krav och önskemål, har resulterat i en kompakt och innovativ produktserie som är unik i lyftbranschen.