NYHET 2024
KITO Spaklyftblock  Spaklyftblock KITO LB-SLKITO Spaklyftblock  Spaklyftblock KITO LB-SLKITO Spaklyftblock  Spaklyftblock KITO LB-SLKITO Spaklyftblock  Spaklyftblock KITO LB-SL

KITO Spaklyftblock LB-SL

KITO Spaklyftblock LB-SL är ett lättanvänt lyftblock med högsta möjliga säkerhet. Den har en låg egenvikt,en slitstark konstruktion och smidig frikoppling.

 

  • Extra centrifugalbroms
  • Låg egenvikt
  • Nickelplätterad kätting
  • Tätstegad växellåda
 
 
 

Spaklyftblock med en extra säkerhetsbroms

KITO LB-SL är utrustad med en extra centrifugalbroms (SL- Safety Locking) för högsta säkerhet. Om lyftblockets ordinarie bromssystem skulle fallera under användning, förhindrar centrifugalbromsen lasten från att falla okontrollerat.

 

KITO LBs ordinarie bromssystem har en hög säkerhetskonstruktion, med dubbla spärrhakar och spärrhakefjädrar men denna typ av extra säkerhet har efterfrågats i arbetsmiljöer där man ställer extremt höga krav på säkerheten. Som exempel kan nämnas vid byggnation av elförsörjningsnät för linjemontörerna som arbetar på hög höjd, för underhåll i kärnkraftverk samt i produktion där man hanterar laster som har stort ekonomiskt värde.

 

Kompakt design för tuff arbetsmiljö

Den kompakta designen av LB-SL gör att spaklyftblock inte tar mer plats än vad som är nödvändigt. LB-SL kan därför användas i trånga och svåra utrymmen som annars svåråtkomliga.
Spaklyftblocket LB-SL är utvecklat för användas i tuffa arbetsmiljöer. Då varken damm, fukt eller smuts tränger in i växelhuset så kan användaren vara säker på att spaklyftblocket levererar kontinuerligt även i den tuffaste arbetsmiljön.

 
Utformningen av spaklyftblock LB-SL gör att alla vitala delar är skyddade så användaren kan vara säker att den står emot de stötar och smällar som oundvikligen sker när man arbetar.
 

Lyftkapacitet spaklyftblock
Kättingklass 10
Korrosionsskyddad
Lastkrok lyftkrok

 

KITOs patenterade frikoppling

KITOs världsledande och patenterade frikopplingsmekanism garanterar att spaklyftblocket inte frikopplas i belastat läge. Omslagsspaken låser frikopplingsratten vid drag-/lyft-/sänkrörelse och förhindrar oavsiktlig frikoppling.

 

Fintandad tätstegrad växellåda

Vid användande av ett spaklyftblock är det viktigt att det är så smidigt och enkelt kunna spänna/dra med så låg pumpkraft som möjligt, oavsett arbetsposition. Den låga pumpkraften tillsammans med 360 graders rotation av handtaget ger en unik kombination som bara går att få med KITOs spaklyftblock och dess fintandade tätstegrade växellåda.

 

Spaklyftblock extra broms
Spaklyftblock LB-SL
Spaklyftblock
Spaklyftblock kompakt

Nickelpläterad kätting - klass 10 - Brottgräns 1000 N/mm²

Spaklyftblock LB-SL är utrustad med KITOs unika lastkätting. Med sina korta kättinglänkar får användaren en stabilare, kompaktare och mer hållbar kätting. För att få ett extra lager av skydd mot korrosion och för att göra kättingen starkare, så ytbehandlas kättingen med en nickelpläterad blandning vilket ger ett jämt skyddslager över hela kättingen. För att garantera att kättingen håller den höga standard KITO står för så inspekteras varje kätting individuellt under tillverkningsprocessen.

Gedigna krokar och krokspärrar

KITOs spaklyftblock är utrustade med toppkrokar och lastkrokar i seghärdat stål, detta ger krokarna den seghet som gör att de får ett förbättrat sträck- och brottgräns och inte brister vid överbelastning. Krokspärren har ett styrspår som säkerställer att den inte trycks i sidled och att de är mer motståndskraftiga mot deformation.

Teknisk Data

Se film för KITO Spaklyftblock LB-SL

 
Spaklyftblock LB-SL
 
 
Spaklyftblock LB-SL
 

Ladda ner broschyrer för KITO Spaklyftblock LB-SL