LOGITRANS Tiltvagnar Rotator/SidtiltLOGITRANS Tiltvagnar Rotator/SidtiltLOGITRANS Tiltvagnar Rotator/SidtiltLOGITRANS Tiltvagnar Rotator/SidtiltLOGITRANS Tiltvagnar Rotator/Sidtilt

LOGITRANS Rotator/Sidtilt

Rotatorn finns i tre unika modeller. De båda modellerna med boxhållare kan tilta behållare och lådor så att användaren kan nå innehållet utan att sträcka sig och belasta ryggen. Med dessa modeller kan man också tömma behållaren helt upp och ner. På Rotator med multikonsoll kan olika verktyg och fixturer spännas fast och roteras. Modellen kan anpassas efter kundens specifika behov, finns även i rostfritt utförande.

 

  • Enkel programmering av rotationsvinkel och rotationshastighet
  • Exakt och kontrollerad rotationsacceleration/- retardation vid start/stopp
  • Enkel konstruktion, lätt utbytbara slitdelar
  • Rotationen avbryts automatiskt i neutralläge
 
 
 

Rotator - optimerar arbetsförhållandena

LOGITRANS Rotator finns i elektriskt utförande och gafflarna kan roteras/sidtiltas upp till 180°. Lasten kan höjas och sänkas så att arbetshöjden blir ergonomiskt riktig oberoende av stående eller sittande arbetsställning.

För att låsa fast pallen vid tömning finns det en extra hållare som tillbehör. Sidotiltgafflar med sidostöd och spännbeslag.

 

Dessa beslag kan hålla fast t.ex. en pall med kragar med höjden 400 till 1000 mm så att den kan tiltas hela 180°. Vid tömning av bl a trådkorgar, pallar med pallkragar kan det vara svårt att nå de understa detaljerna. Med LOGITRANS Rotator kan behållaren vinklas så att operatören får bättre åtkomlighet. Lyftkapacitet 1000 kg. Kan även erhållas i rostfritt utförande.

 

 Rotatorns touchdisplay är tydlig och enkel att använda. Programmerbar för stopp/tiltvinkel (tre  olika lägen) och rotationshastigheten. Hanterar även loggfunktioner så som driftstid, strömkonsumtion, antal driftscykler, överbelastning och batteristatus. Visar felmeddelande, aktuell position och tiltvinkel.

Användarvänlig funktion och manövrering

 

Tiltfunktionen styrs via en kabelansluten fjärrmanövrering. Samtliga modeller har parkeringsbroms som standard. Med en LOGITRANS staplare med sidotiltgafflar är det lätt att tilta, tömma, fylla, transportera och stapla pallar med kragar eller nätcontainrar. Sidotiltgafflarna kan tilta behållaren 180° åt båda hållen vid en lyfthöjd mellan 250 till 900 mm.

 

 

Rotator/sidtilt med tydlig touchdisplay


Rotatorns touchdisplay är tydlig och enkel att använda. Programmerbar för stopp/tiltvinkel (tre olika lägen) och hastighet. Hanterar även loggfunktioner så som driftstid, strömkonsumtion, antal driftscykler, överbelastning och batteristatus. Visar felmeddelande, aktuell position och tiltvinkel.

Rotator touchdisplay
Tydlig touchdisplay
Rotator touchdisplay
Tre programmerbara lägen
Sidtilt touchdisplay
Visar tiltvinkel
Sidtilt touchdisplay
Indikerar stopp

Optimal säkerhet för användaren:

  • säkerhetsbrytare som avbryter tiltningen när gafflarna befinner sig över 900 mm eller under 250 mm från golvet
  • säkerhetsstopp som förhindrar att gafflarna lyfts över 900 mm när de är tiltade
Sidotiltgafflarna kan fabrikmonteras på alla elektriska Logiflex modeller med lyfthöjderna 920, 1200, 1400, 1600 och 1910 mm.

Se film för LOGITRANS Rotator/Sidtilt

 
LOGITRANS Rotator
På denna film ser ni hur rotatorn kan tömma ur pallboxar.
 
 
Logitrans Rotator, animering
LOGITRANS Rotator finns i elektriskt utförande och gafflarna kan roteras/sidtiltas upp till 180°. Lasten kan höjas och sänkas så att arbetshöjden blir ergonomiskt riktig
 
 
Sidtilt för hantering av plastbehållare
Kundanpassat verktyg för att tilta plastbehållare.
 
 
Sidtilt för hantering av metallbehållare
Kundanpassat verktyg för att tilta metallbehållare.
 
 
Verktyg för att tömma pall i behålare
Sidtilt utrustad med tömmningsverktyg för att tilt innehåll i behållare.
 
 
 

Ladda ner broschyrer för LOGITRANS Rotator/Sidtilt