Traverser | Travers

Traverser industri & tillverkning

Traverser

Traverser för takmontering/golvmontering. Vi erbjuder traverser i lättprofil i aluminium/stål och traverser med högre kapacitet i stål. Vårt produktubud kommer från marknadsledande leveratörer.

Ergonomiska, säkra och effektiva lyft med traverser

Traverssystem och traverskransystem för en säker och effektiv transport av gods över stora ytor. Vi erbjuder helhetslösningar från ritning till montage av traverser.

Standardiserade och kundanpassade lösningar

Vi erbjuder både standardiserade och kundanpassade lösningar. Om ni har några frågor eller funderingar hur våra traverser effektiviserar er hantering, tveka inte att höra av er.
 

TraverSER - aluminium

Lättprofiltravers i aluminium | Kapacitet 50 - 1000 kg

traverser - stål

Lättprofiltraverser i stål | Kapacitet 125 - 2000 kg

 

portalTRAVERS - aluminium

Portaltraverser i lättprofil | Kapacitet 50 - 1000 kg

 

portalTRAVERS - stål

Portalkranar i lättprofil | Kapacitet: 50 - 2000 kg

BOCKKRAN - ALUMINIUM | Stål

Bockkranar i lättprofil | Kapacitet: 125 - 1000 kg

traverskranar MED HÖGRA KAPACITET

Traverser i stål från STAHL | Kapacitet:  3200 - 10 000 kg

TRAVERSER I LÄTTPROFIL VIDEO

Vanliga frågor traverser | FAQ

Vad är en travers?

Travers är en är en lyftutrustning som ofta används i industrilokaler, tillverkningslokaler eller i verkstadslokaler. Traverskranen består av fasta balkar som monteras i takkonstruktionen och har en kranbrygga som löper längst balkarna. En traverskran möjliggör transport av tungt gods över en stor yta och markrelaterade hinder.

Vad är det för skillnad mellan en travers och telfer?

En travers är den bärande konstruktionen som en telfer fästs på. En telfer utför själva lyftet och traversen möjliggör förflyttning av det lyfta godset. För att kunna utföra lyft måste både lyftkapacitet på traversen och telfer motsvara det lyfta godset.

Vad är skillnaden mellan en traverser och traverskran?

En travers och traverskran fungerar i princip likadant. Traverser är oftast mindre storleksmässigt och har lägre kapacitet, medans en traverskran är större , har högre kapcitet och har bredare spännvidd.

Hur installeras en travers ?

En travers installeras i lokalens befintliga takkonstruktion. Om takkonstruktionen inte tillåter eller inte kan bära upp en travers så går det att montera traverser på ben i golv. En travers får endast monteras av certifierade montörer för att garantera arbetsplatsens säkerhet.

Vad kostar en travers?

Priset på en travers beror på storlek, material, montage, kapacitet och tillbehör. Därför är det omöjligt att sätta ett fast pris utan att veta vilka förutsättningarna eller begränsningar som i finns lokalen där traversen ska monteras.

Vad ska man tänka på vid ett köp av travers?

Det är viktigt att ett traverssystem möter era specifika krav för att ge er verksamhet en snabb och effektiv hantering. Våra erfarna produktspecialister ser till att ni får den lösning som löser er hantering och lokalförutsättningar på bästa möjliga vis.

Går det att förlänga en travers i efterhand?

Om traversen har en koniska skarvhylsor så går det att förlänga traverser, i princip hur långt som helst. De koniska skarvhylsorna gör att balkarna passar perfekt och ger en friktionsfri övergång.


Vad är det för skillnad på en enbalkstravers och tvåbalkstravers?

Generellt kan det sägas att tvåbalkstravers har högre kapacitet än en enbalkstravers. Den stora skillnaden mellan en enbalkstravers och en tvåbalkstravers är det går att justera lyfthöjdsutrymmet ytterligare med en tvåbalkstravers.

Vad är det för skillnad mellan traverser av stål och aluminium?

Traverser i aluminium har lägre totalvikt än en producerad i stål, detta gör att en aluminiumtravers kan hängas i takkonstruktioner som inte klarar av att bära upp stålkonstruktioner. En aluminiumtravers släpper inte ifrån sig partiklar vilket gör att den kan användas i arbetsmiljöer där det är högre krav på renlighet. En travers tillverkad i stål har högre kapacitet.

Kan man ha en travers fästa en travers i ett lågt tak?

Om lokalens takhöjd är begränsad så är en tvåbalkstravers ett utmärkt val. De två kranbryggorna möjliggör montering av telfer mellan kranbryggorna i stället för under.

Vad är en portaltravers?

En portaltravers fungerar som en travers fast förankringen sker på golv i stället för i takkonstruktionen. En portaltraversär ett utmärkt val för verksamheter som inte vill eller kan förankra ett traverssystem i tak. Traversbalkarna fästs på pelare som är fastmonterade i golvet och möjliggör transport av gods.

Vad är en bockkran?

En bockkran är ett mobilt traverssystem som kan förflyttas där lyftet behöver utföras. En bockkran står på hjul i stället för att förankras fast i tak eller golv. Bockkranar är ett utmärkt val för verksamheter som inte behöver en permanent fastmonterad lyftlösning. Konstruktionen består av två ben med en överliggande kranbrygga.

Behöver man traversutbildning?

Det är upp till arbetsgivaren att se till att traversoperatören har rätt teoretiska och praktiska kunskaper för säker en användning. Men inget faktiskt "traverskörkort" krävs.

Finns det traverskranar för explosionsfarlig miljö (ATEX)?

Vi erbjuder ett flertal traverser för användning i explosionsfarlig miljö (ATEX). Var god kontakta oss för mer information och specifikation.