KITO Snabblyftblock KITO Snabblyftblock CXKITO Snabblyftblock KITO Snabblyftblock CXKITO Snabblyftblock KITO Snabblyftblock CXKITO Snabblyftblock KITO Snabblyftblock CXKITO Snabblyftblock KITO Snabblyftblock CX

KITO Snabblyftblock CX

KITO CX är ett utav marknadens modernaste snabblyftblock med högteknologisk prestanda i kapaciteterna 250, 500 och 1000 kg. Kito CX snabblyftblock ligger i framkant när det gäller kompakt, robust, och välutvecklad design med låg egenvikt och bygghöjd. Kito CX är som standard utrustad med överlastningsskydd för ökad säkerhet.

 

  • Låg egenvikt
  • Nickelpläterad kätting
  • Stor kroköppning
  • Hög utväxling 
 
 
 

KITO Snabblyftblock CX mycket låg egenvikt och kort bygghöjd

KITO Snabblyftblock CX är ett ultra modernt lyftblock med hög teknisk prestanda i kapacitet 250, 500 kg eller 1000 kg. Med en välutvecklad design, extremt låg egenvikt och kort bygghöjd, ges möjlighet till ett flertal användningsområde. För ökad säkerhet är snabblyftblocket utrustat med överlastskydd.

Aluminiumhus i kompakt utförande med låg egenvikt 2,4 alt 4,5 eller 7,3 kg för smidig hantering. Snabblyftblock CX har byggmått mellan krokarna på endast 217 mm på 250 kg, 260 mm på 500 kg och 360 mm på 1000 kg. Skruvarna är försänkta för att skydda skruvskallarna och förhindra i hakning.

 

Snabblyftblock KITO
Snabblyftblock twist checker
Snabblyftblock hängd i tak
Snabblyftblock kätting

Kompakt lyftblock med  tätstegad växellåda

KITO Snabblyftblock CX är utrustad med tätstegad utväxling för att erhålla låg dragkraft i handkättingen. Kalibrerad lyftkätting i högsta kvalité, klass 10. Den nickelpläterade kättingens unika ytbehandling ger en utökad motståndskraft mot korrosion och slitage. Snabblyftblockets lastkrok och toppkrok är svivlande. För ökad säkerhet är lastkroken utformad så att den skyddar kättingbulten och muttern från skador. I yttersta läge går krockspärrens spets i ett fixeringsspår i kroken och är därmed även motståndskraftig mot deformation.

 

Twist Checker (Endast CX010)

CX010 med lyftkapacitet på 1000 kg är utrustad med en "Twist checker" som gör det enkelt att se om kättingen är tvinnad före användandet. Detta är en enkel men genialisk lösning som underlättar när man använder snabblyftblocket för reparationer, montering och underhållsarbeten. När man arbetar mobilt och använder ett snabbtlyftblock kan det kättingen tvinna sig vid hantering före eller efter användandet. Detta gör att man måste kontrollera om kättingen är tvinnad manuellt, vilket kan vara svårt och som ofta inte visar sig förrän lastkroken nästan är i topp. Med Twist checkern kan man direkt se om kättingen har tvinnat sig vid hanteringen, vilket spar mycket tid och ser till att blocket kan användas säkert och problemfritt.

 

Snabblyftblock kätting KITO
Snabblyftblock Lastkrok
Snabblyftblock korrosion
Snabblyftblock Kapacitet

Teknisk Data

Se film för KITO Snabblyftblock CX

 
Snabblyftblock CX 1000 kg
 
 
 

Ladda ner broschyrer för KITO Snabblyftblock CX