Spaklyftblock | 250 kg - 9 ton

Spaklyftblock KITO LB

Spaklyftblock i flera kapaciteter

Spaklyftblock med kätting för lyft, drag och sträck med olika kapaciteter från KITO. Vi erbjuder spaklyftblock för yrkesproffs av högsta kvalité med följande kapaciteter: 250 kg, 500 kg, 800 kg, 1000 kg 1600 kg, 2500 kg, 3200 kg, 6300 kg, 9000 kg. Standard kättinglängd är 1,5–3 meter men kan förlängas på förfrågan.

KITO Spaklyftblock

Genom teknologi och innovation är japanska KITO den som sätter standarden för högkvalitativa spaklyftblock. Med över 75 års erfarenhet av att tillverka spaklyftblock för yrkesproffs i de mest tuffa arbetsförhållanden, vet KITO att varje enskild detalj gör skillnad. I deras legendariska tillverkningsprocess går alla delar igenom rigorösa tester, som är satta till en högre standard än gällande kvalitetsnormer runt om i världen.

Vad du ska tänka på vid köp av spaklyftblock

Det är viktigt att välja rätt kapacitet vid köp av spaklyftblock. Kunskap omanvändningsområdet och dess vikt är en bra grund vid köp av manuellt lyftblock. Då ett spakklyftblock ska bäras så ska spaklyftblocket ha låg vikt gentemot sin kapacitet. Generellt så ger högre kapacitet ger ett tyngre spaklyftblock, här skiljer sig kvalitetstillverkare av lyftblock som KITO sig från mängden.  KITOs spaklyftblock är tillverkade av högkvalitetsstål av hög densitet vilket gör att spaklyftblocket blir mindre och lättare förhållande till kapaciteten.
 

spaklyftblock | 250 - 500 kg

KITO LX SERIE MED KLASS 10 KÄTTING

spaklyftblock | 800 - 1600 kg

KITO LB SERIE MED KLASS 10 KÄTTING

 

spaklyftblock | 2500 - 3200 kg

KITO LB SERIE MED KLASS 10 KÄTTING

 

spaklyftblock | 6300 - 9000 kg

KITO LB SERIE MED KLASS 10 KÄTTING

 

SPAKLYFTBLOCK VIDEO

Vanliga frågor SPAKLYFTBLOCK | FAQ

Användningsområden för spaklyftblock


Ett spaklyftblock används för flertalet uppgifter:
  • För att lyfta rör och hålla fast balkar för svetsning eller bultning.
  • Vid underhåll av vindturbiner och andra installationer som kräver små exakta rörelser.
  • Spänna fast bandslingor och stroppar.
  • Förankring/stagning vid byggnation.

Fungerar ett spaklyftblock i dammiga, fuktiga eller smutsiga miljöer?

Spaklyftblock från KITO är tillverkade för kontinuerlig drift under även de tuffaste förutsättningarna så som dammiga, fuktiga eller smutsiga miljöer. Deras unika design gör att varken smuts eller sand tas in i växelhuset, så du kan vara trygg att den levererar kontinuerligt.

Vilken kätting är bäst på ett spaklyftblock?

Vi rekommenderar kätting av klass 10. Alla KITOs spaklyftblock levereras med deras världsledande kätting som är av högsta kvalité, klass 10. Klass 10 kätting har kortare kättinglänkar, vilket ger en mer stabil, hållbar och kompakt kätting. Kättingen ytbehandlas med deras unika nickelpläterade blandning som ger ett precist och jämnt skyddslager över hela kättingen. Detta gör att kättingen blir starkare, får bättre hållbarhet och gör den mer motståndskraftig mot korrosion, slitage och ger en lägre egenvikt.

Varje enskild kättingdel från KITO testas för hand. Kättingen går igenom en rigorös kvalitetskontroll där minsta avvikelse eller minsta defekt gör att den inte går vidare till nästa steg i tillverkningsprocessen.

Reservdelar spaklyftblock

Reservdelar är en viktig aspekt som ofta är förbisedd vi köp av spaklyftblock. När ett spaklyftblock används i arbetet så är det oundvikligt att vissa delar kommer slitas och kommer behöver ersättas över tid. Spaklyftblock med delar av låg kvalité går sönder oftare och har vanligtvis inga reservdelar tillgängliga. Där för rekommenderar vi att investera i ett spaklyftblock där det finns reservdelar så som krokar, krokspärrar och kätting, då dessa oftast utsätts för yttre påverkan.

Besiktning, service och underhåll

Det finns ingen besiktningsplikt på spaklyftblock. Men service och underhåll ska utföras enligt tillverkarens rekommendation. För att få en kontinuerlig och tillförlitlig drift måste lyftblocket regelbundet inspekteras för byte av slitna eller skadade delar. Inspektionsintervallen måste bestämmas för varje enskild användning och grundar sig på den typ av användning som spaklyftblocket har och hur utsatt det är från förslitning, försämring eller fel funktion i kritiska komponenter.