JDN Mini kättingtelfer LivsmedelklassadJDN Mini kättingtelfer LivsmedelklassadJDN Mini kättingtelfer LivsmedelklassadJDN Mini kättingtelfer LivsmedelklassadJDN Mini kättingtelfer Livsmedelklassad

JDN Mini kättingtelfer Livsmedelklassad

JDN Mini i livsmedelklassat utförande är en luftdriven kättingtelfer med stor flexibilitet och smidighet. I sin kompakta form är den lätthanterlig och har en låg egenvikt. Telfern möter de höga krav som ställs inom livsmedels- läkemedels- och den kemiska industrin.

  • Utvecklad för flexibilitet och smidighet
  • Kräver minimalt underhåll
  • Lyftkapaciteter 125, 250, 500, 980 kg
  • Tål kontinurelig drift i tuffare arbetsmiljöer
  • Försedd NFC-chip och tillgång till unik service app
 
 
 

En livsmedelklassad telfer med stor flexibilitet

JDN Mini är en livsmedelklassad telfer skapad för att möta de höga kraven som ställs för livsmedel, dryck, läkemedel och kemiskteknisk produkthantering.Den har ett patenterat bromssystem och en robust telferkropp av kompositlegering. Telfern är byggd av ett fåtal komponenter vilket gör att den behöver ett minimalt och enkelt underhåll.Telfern är enkel att installera och har en låg luftförbrukning.

 

En telfer som är skyddad mot rost och korrosion

Varje enskild del av JDN Mini är utvecklad för att ge bästa möjliga skydd mot rost och korrosion. Telferkroppen är i olackerat aluminiumutförande. Kättingstyrningen, lastkättingen, toppkrok och lastkrok är i rostfritt stål. 

 

Hårt testad för drift även i de mest påfrestande miljöerna

För att säkerställa en stabil och pålitlig drift har JDN testat sin livsmedelsklassade telfer under lång tid både ute i livsmedelsindustrin och i sin egenutvecklade klimatkammare.
Detta för att utsätta telfern för våta miljöer med hög luftfuktighet och tuffa rengöringsprocesser med högtryckstvättar.

 

Pneumatisk driven – Explosionsklassad (ATEX)

JDN Minis drift är helpneumatisk för att förhindra elektriska kortslutningar och att utesluta att saltbryggor bildas på kretskort. Tack vare den pneumatiska driften är telfern också explosionsskyddad och kan användas på platser där organiskt brandfarliga kemiska ämnen hanteras. Den är klassad i ATEX zon 2.

Säkra smörjmedel

Telferns motor är smord med ett helsyntetiskt mineraloljefritt specialfett som möter de höga krav för som ställs för livsmedels- och läkemedelsindustrin. Kättingen är smord med livsmedelsgodkänt smörjmedel.

 

Enkel att rengöra

Telfern är byggd för att vara enkel att rengöra och motstå daglig rengöring utan driftstopp med aggressiva högtryckstvättar utan att lyftas ner från sin upphängning. I testkammare har den utsatts för över 100 testtimmar och 100 rengöringscykler för att säkerställa driften och den höga kvalitén JDN står för.

 

Twistlock krokar

För att ge den säkraste lyfthanteringen är JDN Mini utrustad med Twistlockkrokar som förhindrar oavsiktlig lossning av last.

 

100% driftfaktor

Telfern har en driftfaktor på 100% och är framtagen för användning dygnet runt. Serviceintervallet är på hela 800 driftstimmar!

 

 

Säker luftdriven telfer
EX telfer
Rostfri telfer
Säker luftdriven telfer
Livsmedelsklassad Telfer
Livsmedelsklassad Telfer kedja
Livsmedelsklassad Telfer fjärrkontroll
Livsmedelsklassad Telfer krok

En säker telfer

Det som symboliserar J.D.Neuhaus produkter generellt är den höga säkerheten och JDN Mini är inget undantag. Flera av säkerhetsfunktionerna är helt världsunika. JDN Minis integrerade gränslägerbrytare stoppar lasten direkt både vid lyft och vid sänkrörelsen när ändstoppen/lastkroken rör vid brytarna. För operatören betyder detta den bästa möjliga säkerhet då det förhindrar att kättingen blir överbelastad och minimerar risken för skador både för last och telfer.

 

 

Steglöst manöverdon för exakt hastighetsreglering

JDN Mini har ett manöverdon med indirekt styrning. Manöverdonet är anslutet till telferkroppen via en enda slang (med tre mindre styrslangar inuti) med dragavlastning. Det ger större rörlighet för manöverslangen, förbättrar komforten för användaren och ger en bättre och enklare användning av telfern. JDN Mini har en finkänslig och steglös manövrering som ger exakt positionering av lasten tack vare sina precisionsventiler. Manöverdonet är utrustad med nödstopp som uppfyller gällande CE-direktiv.

 

 

Se film för JDN Mini kättingtelfer Livsmedelklassad

 
Testprocessen för JDN Mini
 
 
JDN Mini luftdriven kättingtelfer
 

Ladda ner broschyrer för JDN Mini kättingtelfer Livsmedelklassad