JDN Mini kättingtelferJDN Mini kättingtelferJDN Mini kättingtelfer

JDN Mini kättingtelfer

NYA JDN Mini luftdriven kättingtelfer är utvecklad för flexibilitet och smidighet som kräver minimalt underhåll. Telfern är byggd i kompakt format med låg egenvikt som gör den lätthanterlig för användaren med de mest primära egenskaperna. Telfern finns i flera olika utföranden.
 • Utvecklad för flexibilitet och smidighet
 • Kräver minimalt underhåll
 • Lyftkapaciteter 125, 250, 500, 980 kg
 • Tål kontinurelig drift i tuffare arbetsmiljöer
 • Försedd NFC-chip och tillgång till unik service app
 
 
 

Kättingtelfer utformad för flexibilitet i tufft klimat

Nya JDN Mini är utvecklad enligt morgondagens krav på flexibilitet, kompakt design, låg bygghöjd och har en egenvikt från endast 10 kg. JDN Mini luftdriven kättingtelfer finns i utförande med enkelpartig lyftkätting från 125-1000 kg. Produktionsprocessen hos tillverkaren JD Neuhaus i Tyskland är certifierad enligt ISO 9001.

 

JDN Mini har ett patenterat motorbromssystem, robust telferkropp i aluminium och kompositlegering samt är uppbyggd av ett fåtal komponenter, vilket ger ett minimalt och enkelt underhåll. Vid framtagningen av nya JDN Mini lades särskild vikt på att minska kundens totala ägandekostnad (TCO) på telfern. Med en 100% driftfaktor och genom ett mycket enkelt och snabbt underhåll ökas effektiviteten för telfern som är framtagen för användning dygnet runt (365/24/7) med en dubblad längd på serviceintervall till 800 drifttimmar innan service skall ske.

 

Telfern kan användas utan dimsmörjning av tillförselluften och kan med fördel krokmonteras eller hängas upp i en blockvagn. Endast 6 bar lufttryck erfordras och telfern uppfyller Ex-klass Ex II 3G Ex h IIA T4 Gc X / Ex II 3D Ex h IIIA T130°C Dc X.

 

Säkerheten främst

JDN Mini har säkerhetsfunktioner som är världsunika. De nya integrerade gränslägesbrytarna stoppar lasten både vid lyft som vid sänkrörelserna direkt när ändstoppen rör vid brytarna. Detta förhindrar att kättingen blir överbelastad och ökar på så sätt säkerheten för operatören och minskar risken för skador på last och telfer.

  

Underhåll utan driftstopp

JDN Mini minimerar driftstoppet vid underhåll, då underhållsarbete enkelt kan utföras på telfern utan att lyfta ner från sin upphängning. De vanligaste underhållspunkterna kan till och med ske med tryckluften ansluten!

 

Kättingtelfer krok JDN Mini
JDN Kättingtelfer mini
JDN telfer mini
Stop JDN telfer mini

NFC och QR

Tack vare NFC-chipet och QR-koden kan operatören via en smartphone få tillgång till telferns specifika data och dokumentation. Laddar man dessutom ner den speciella service-appen får man direkt digital tillgång till användar- och skötselmanual, sprängskisser med reservdelsförteckning samt alla CE-intyg för den aktuella telfern. Detta sparar tid och säkerställer att de rätta och nödvändiga dokumenten alltid finns tillgängliga.

 

Det nya steglösa manöverdonet reglerar hastigheten exakt

JDN har lyckats samla fördelarna med direkt och indirekt kontroll med det nya manöverdonet till JDN Mini. Manöverdonet är nu ansluten till telferkroppen via en enda slang med dragavlastning, i slangen går det tre mindre styrslangar inuti. Detta förbättrar driftskomforten och rörlighet i manöverslangen och användningen av telfern. Till detta kommer helt nya precisions ventiler, vilket möjliggör ännu mer finkänslig steglös manövrering. Detta ger möjlighet till en exakt positionering av lasten. Manöverdonet är utrustat med nödstopp enligt gällande säkerhetsdirektiv, CE.

 

Rostfritt som tillval

JDN Mini kan utrustas med rostfri kätting, rostfri kättingstyrning och rostfri lastkrok. Detta tillsammans med en obehandlad telferkropp i gjuten aluminium gör telfern lämpad för användning inom livsmedelsindustrin.
 

J.D. Neuhaus som grundades redan år 1745 har idag över 200 anställda i hela världen, men producerar fortfarande alla produkter i den lilla byn Witten. JDN är världsmarknadsledande inom pneumatiska och hydrauliska lyftutrustningar upp till 115 ton.  


JDN  Mini erbjuder följande fördelar:

 • Kompakt design med minimal egenvikt.
 • Telfern levereras i pulverlackerat utförande.
 • Effektiv funktion i smutsiga, dammiga, fuktiga miljöer och temperaturer från -25°C till ca +50°C.
 • Kan även användas för horisontell draglast.
 • Manöverdon med steglös styrning och nödstopp enligt gällande säkerhetsdirektiv, CE.
 • Enkel installation och låg luftförbrukning.

Teknisk Data

Se film för JDN Mini kättingtelfer

 
Världspremiär JDN MINI Lufttelfer
Den NYA JDN MINI har utvecklats av det tyska bolaget J.D. Neuhaus GmbH. Utvecklingen, som har skett med fokus på kundernas krav och önskemål, har resulterat i en kompakt och innovativ produktserie som är unik i lyftbranschen.
 
 
JDN Presentationsfilm
Jorden runt på 8 minuter - under de tuffaste förhållanden för människa och maskin.
 
 
JDN Mini luftdriven kättingtelfer
 
 
 

Ladda ner broschyrer för JDN Mini kättingtelfer