Ny JumboFlex 50 Vakuumlyftare

2014-03-03

Ny JumboFlex 50 kompletterar modellutbudet av Jumbo Vakuumlyftare

PMH International kompletterar nu sin serie av enhandsmanövrerade vakuumlyftar för frekvent, snabb förflyttning av lättare gods. Den nya JumboFlex 50 erbjuder en max last på 50 kg. Tillsammans med de tidigare modellerna JumboFlex 20 och JumboFlex 35, erbjuder PMH nu den rätta hanteringslösningen för alla lättare laster upp till 50 kilo.

Den största innovativa förändringen till JumboFlex 50 är det nya manöverhandtaget som är framtaget i samarbete med ergonomifakulteten vid det Tekniska universitetet i München, och anpassat till den högre kapaciteten. Den omgjorda manövreringsknappen kan styras med antingen en eller två fingrar. I kombination med de större ”soft touch” inläggen på styrhandtaget, gör detta att operatören exakt och säkert hanterar laster upp till 50 kg med en hand. De tidigare framtagna funktionerna till vakuumlyftarna JumboFlex 20 och 35, såsom intuitiv användning för höger- eller vänster hand och steglös lyfthastighet, har bibehållits.
 
Olika sugkoppar finns för olika användningsområden. Dessa sugkoppar kan enkelt och utan verktyg bytas tack vare det integrerade snabbfästet - en viktig fördel när olika produkter hanteras på samma arbetsplats. Den runda sugkoppen används för hantering av t.ex. tunnor och hinkar. Dubbel- och fyrdubbel sugfot används för hantering av träskivor, plåtar och andra stora arbetsstycken. Säcksugfoten kan hantera både plast och papperssäckar på ett säkert och tillförlitligt sätt.
Tack vare den inbyggda vinkelleden kan lasten greppas från sidan och sen släppas horisontellt.

Vakuumet genereras av en elektrisk pump med en kapacitet på 67 m3/h. Väljer man att köpa till inbyggd radiostyrning typ SRC kan operatören styra till- och frånslag av vakuumpumpen direkt på manöverhandtaget. Detta minskar energiförbrukningen med upp till 40 procent. Den maximala lyfthastigheten är så snabb som 1 m/s.

Den kontinuerligt roterbara lyftslangen, som monteras i en lättrullad åkvagn, säkerställer optimal hantering och en hög grad av flexibilitet i det dagliga arbetet. Tillsammans med PMH Svängkran eller PMH Profilskena ger detta att JumboFlex 50 är den perfekta hanteringslösningen för snabb lasthantering som kombinerar energieffektivitet, ergonomi och enkel användning.

 

Läs mer om JUMBO Flex vakuumlyftare.