PMH expanderar genom samarbete med tyska Stahl Crane Systems

2013-05-06

Tyska Stahl - världsledande inom telfrar och traverser -
expanderar i Sverige genom samarbete med PMH.

 

PMH International AB har slutit ett avtal med Stahl Crane Systems Gmbh - ett anrikt, tyskt företag med över 135 års erfarenhet av lyftteknologi. Stahl är synonymt med högsta kvalitet och företaget erbjuder världens största sortiment av lin- och kättingtelfrar samt krankomponenter. Tack vare samarbetet kan PMH leverera ett ännu bredare spektrum av lösningar inom lyft och materialhantering till den svenska industrin.


Stahl ligger i framkant när det gäller teknik, säkerhet och produkt-utveckling och efter 135 år i branschen står företaget bakom flera innovationer inom lyfthantering. Idag finns Stahl representerat i hela världen både med egna filialer samt exklusiva samarbetspartner såsom PMH.

Torbjörn Andersson är produktansvarig för Stahls lyftprogram: - Stahl är av tradition ett teknikorienterat företag. Här finns många ingenjörer med stor kompetens och erfarenhet av skräddarsydda lösningar. Som en följd av det finns många speciallösningar redan som standard i deras sortiment, som exempelvis lågbyggda eller synkront drivna telfrar. Här finns något för alla.


Stahls sortiment kompletterar och förstärker PMH:s redan breda utbud som nu innehåller lyftlösningar med kapacitet upp till 100 ton. Stahls moduluppbyggda system skapar flexibilitet och mycket stora kombinationsmöjligheter oavsett användningsområde eller utrymme. Hela programmet går dessutom att få i EX-klassat enligt ATEX-direktiven.

Joakim Håkansson, VD PMH:
- Precis som PMH är Stahl ett kunskapsföretag med fokus på kundspecifika lösningar med enbart kvalitets-produkter. Bredden på produktutbudet hos Stahl gör att vi blir ännu bättre på att tillgodose kundernas behov. Vi är väldigt glada att ha hittat formen för ett samarbete som kommer att gynna svenska företag med krav på spetskompetens och lyftlösningar av högsta kvalitet, från det enkla lyftet till den helt unika lösningen.

 

Stahl å sin sida ser fördelar med att PMH täcker hela Sverige, inklusive vår serviceorganisation, och att vi även tar ansvar för att utveckla marknaden vidare.