13 MAR

Nya JDN MINI lufttelfer - Presentation på Underhållsmässan

Skrivet av Sonny Karlsson
 

PMH International AB premiärvisar den NYA JDN MINI lufttelfer på Underhållsmässan i Göteborg. 

NYA JDN-MINI finns i fyra modeller med lyftkapacitet på 125 kg, 250 kg, 500 kg respektive 980 kg och är avsedd för de mest varierande användningsområden. Den kan användas i våta och torra miljöer, när det är varmt och kallt, i renrum eller under extremt smutsiga förhållanden och i explosiv utrymmen (zon 2).

 

Den NYA JDN MINI har utvecklats av det tyska bolaget J.D. Neuhaus GmbH. Utvecklingen, som har skett med fokus på kundernas krav och önskemål, har resulterat i en kompakt och innovativ produktserie med integrerat NFC-chip (Near Field Communication) och service app som gör den unik i lyftbranschen. Med en rad av förbättringar och nya utvecklingar säkerställer man en hög arbetssäkerhet och maximal effektivitet.

 

 

100% dygnet runt

Särskild vikt har lagts på att minska kundens totala ägandekostnad (TCO) på telfern. Med en 100% driftfaktor och genom ett mycket enkelt och snabbt underhåll ökas effektiviteten för telfern som är framtagen för användning dygnet runt (365/24/7) med en fördubblad serviceintervall på 800 drifttimmar.

JDN Mini lufttelfer
NYA JDN Mini lufttelfer
  
 

Säkerheten främst

NYA JDN MINI har säkerhetsfunktioner som är världsunika. De nya integrerade gränslägesbrytarna stoppar lasten både vid lyft som vid sänkrörelserna direkt när ändstoppen rör vid brytarna. Detta förhindrar att kättingen blir överbelastad och ökar på så sätt säkerheten för operatören och minskar risken för skador på last och telfer.

 

NFC och QR

Tack vare NFC-chipet och QR-koden kan operatören via en smartphone få tillgång till telferns specifika data och dokumentation. Laddar man dessutom ner den speciella service-appen får man direkt digital tillgång till användar- och skötselmanual, sprängskisser med reservdelsförteckning samt alla CE-intyg för den aktuella telfern. Detta sparar tid och säkerställer att de rätta och nödvändiga dokumenten alltid finns tillgängliga.

 

Rostfritt som tillval

Den NYA JDN MINI kan utrustas med rostfri kätting, rostfri kättingstyrning och rostfri lastkrok. Detta tillsammans med en obehandlad telferkropp i gjuten aluminium gör NYA JDN MINI lämpad för användning inom livsmedelsindustrin.

 

J.D. Neuhaus som grundades redan år 1745 har idag över 200 anställda i hela världen, men producerar fortfarande alla produkter i den lilla byn Witten. JDN är världsmarknadsledande inom pneumatiska och hydrauliska lyftutrustningar upp till 115 ton. 

 

För mer info kontakta PMH´s affärsområdeschef Ronnie Nilsson, [email protected].

 

 

 

 


 
 
Skrivet av Sonny Karlsson
  PMH, Mässa, Underhållsmässan
  NyheterNyheter