Pelarsvängkran | Pelarsvängkranar

Pelarsvängkran i industrilokal

Pelarsvängkran

En pelarsvängkran är ett lyfthjälpmedel där en kranarm fästs på en pelare. Pelarsvängkranar används ofta i tillverkande industrier och på verkstäder för att optimera arbetsområdet för gällande lyftutrustning. En pelarsvängkran används ofta i kombination med telfer och finns i flertalet utföranden för användning inomhus och utomhus

Ergonomiska, säkra och effektiva lyft med pelarsvängkranar

En pelarsvängkran är ett utmärkt lyfthjälpmedel som ger en säker och ergonomisk hantering. Med sin smidiga och lätta svängrörelse blir det enkelt att transportera godset mellan a och b. Alla våra pelarsvängkranar är tillverkade enligt gällande direktiv.

Standardiserade och kundanpassade lösningar

Vi har mångårig erfarenhet av att tillverka kundanpassade pelarsvängkranar för specifika ändamål. För mer information, tveka inte att kontakta oss.
 

Pelarsvängkran 125 kg

Med kapaciteter från 30 kg - 125 kg

Pelarsvängkran 250 kg

Med armlängder från 1 - 12 meter

 

 
  • Armlängd upp till 12 meter
  • Elektrisk svängrörelse ( tillval )
  • Finns för inom/utomhusbruk
 

pelarsvängkran 500 kg

Med armlängder från 3 - 12 meter

 

pelarsvängkran 1000 kg

Med armlängder från 3 - 12 meter

pelarsvängkran 1600 - 20 000 kg

För inom/utomhusbruk

pelarsvängkran rostfri 150 - 550 kg

Aluminium, galvaniserat eller rostfritt

PRODUKTFILM

Vanliga frågor PELARSVÄNGKRAN | FAQ

Lyftutrustning till pelarsvängkran

En pelarsvängkran möjliggör användning av olika lyftlösningar. Följande är de vanligaste lyftlösningarna som används till en pelarsvängkran.
  • Telfer
  • Vakuumlyftare
  • Manuella lyftblock

Pelarsvängkranar förankring / montering

Pelarsvängkranar monteras direkt i betonggolv eller på en gjuten betongplatta med expanderbultar, vilket ger ett stabilt och säkert montage. Hur en pelarsvängkran behöver förankras beror på storlek på pelare, kranarm, krantyp, tillåten vikt och underlag.

För mer information om hur ni kan förankra en pelarsvängkran i ert golv, tveka inte att kontakta oss.

Hur baseras priset på en pelarsvängkran?

Priset på en pelarsvängkran varierar då det baseras på flera olika faktorer så som material, ytbehandling, armlängd och kapacitet.

Vad är skillnaden mellan en pelarsvängkran och en pelarknäckarm?

Det som skiljer en pelarsvängkran och en pelarknäckarm är kranarmstypen. En ”standard” pelarsvängkran är utrustad med en rak kranarm och en pelarknäckarm har en ledad kranarm. En rak kranarm är kostnadseffektiv och har en högre kapacitet, medan en ledad kranarm är flexibel och kommer lättare åt i trånga utrymmen samtidigt som den kräver en mindre svängrörelse.

Vilka längder har en kranarm på en pelarsvängkran?

Kranarmar finns i flera olika storlekar. Standardlängden på en rak kranarm är upp till 6 meter och ledade knäckarmar finns i standardlängder upp till 4 meter. Övriga längder kundanpassas på förfrågan.

Pelarsvängkranar för inomhusbruk & utomhusbruk

Vårt utbud av pelarsvängkranar omfattar pelarsvängkranar för inomhusbruk och utomhusbruk. Vi erbjuder rostfria, galvaniserade, pulverlackerade och ATEX pelarsvängkranar för alla typer av behov.

Hur stor svängrörelse har kranarmen?

Svängrörelsen på kranarmen beror på typ av kranarm och hur pelaren är konstruerad. En pelarsvängkran i standardutförande ger en svängrörelse på 270°. Är pelarsvängkranen utrustad med en knäckarm går det att få en svängrörelse på 360°. En svängrörelse kan begränsas inom ett specificerat område med hjälp av en svängbegränsare.

Pelarsvängkranar säkerhetsfaktor

En pelarsvängkran ska vara tillverkad enligt gällande direktiv för att klara sin tillåtna belastning. För att kunna nyttja en pelarsvängkran säkert är det viktigt att man känner till vikten på godset som ska lyftas och den tillåtna belastningen på pelarsvängkranen.

Pelarsvängkran för trånga utrymmen

En pelarknäckarm gör det enklare att utföra precisionsarbeten och manövrera i trånga utrymmen. En pelarknäckarm har en svängrörelse 360°, jämfört med en rak kranarm som har en svängrörelse på 270°. Detta gör en pelarknäckarm till ett perfekt lyfthjälpmedel för att lyfta till och från CNC-maskiner.